Taigi, kaip padaryti vyrą turtingu? Visų pirma suvokite, jog sėkmė vyrui yra reikalinga kaip oras.

Sėkmė vyrui yra tas pats kaip saulė ir vanduo augalui. Vyrui sėkmė - tai jo gyvenimas. Tai beveik tas pats, kai moterims yra grožis, šeimyninė laimė, vaikai, bendravimas ir jos draugės – visa tai kartu.

Vyrų ir moterų psichologija skiriasi kaip žemė ir dangus, o ypač sėkmės ir turto klausimais. Manau, kad moteris, kuri nėra sėkminga versle, darbe ar profesinėje srityje, gali jaustis realizavusi save ir būti gana laiminga šeimyniniame gyvenime.

Tuo metu vyras, kuris nerealizavo save ir nepasiekė sėkmės, mano nuomone, niekada nesijaus laimingas, energingas, pasitikintis savimi. Be sėkmės vyro psichika pradeda gesti, vėliau prarandama ir sveikata.

Todėl vyrų palaikymas kelyje į sėkmę ir klestėjimą yra vienas iš pagrindinių uždavinių, kurį turi išspręsti moteris. Pasikartosiu, kad būtent šis uždavinys yra pats svarbiausias, o ne geras vyro maitinimas, apranga, drabužiai ar kažkas panašaus. Jeigu Jūs suprasite, kad ši užduotis yra pati svarbiausia, realius veiksmus atlikti bus paprasčiau.

Dar viena svarbi tiesa: mano galva, vyro sėkmė 80 proc. priklauso nuo moters. Vidutiniam vyrui, be ryškiai išreikštų genetinių nukrypimų, su vidutiniu auklėjimu ir sėkmingumu (o tokių vyrų galbūt yra 80 proc.), pačiu svarbiausiu veiksniu, kuris lemia vyro sėkmę ar nesėkmę, yra jo moteris. Norite jūs to ar nenorite, bet būtent jūs esate viena pagrindinių priežasčių, ar jūsų vyras jausis vyru ar ne. Tai yra vyru, kuriam pasiseks.

Pavyzdžiui, Jūsų vyras turi tikslą - pasiekti sėkmės savo profesijoje, tapti geriausiu programuotoju, dizaineriu, juristu, statybininku ir t.t. Šiam tikslui įgyvendinti jis nustatė kelerių merų terminą. T.y. jis daug dirba, mokosi, dirba viršvalandžius ir savaitgaliai ir t.t. O jūs, vietoje jo palaikymo, sakote: „Tu visai neskiri laiko šeimai Visai pamiršau kaip atrodo tavo vaikai“. Ir t.t. ir pan.

Nuolat jam priekaištaujate, jog jo beveik nematote, skatinate pailsėti, verkšlenate, kad jums sunku ir vieniša, taip dirbti negalima? Jūs savo pasieksite. Jūsų vyras nustos stengtis siekti savo tikslų, jo kelias į sėkmę taps pilnas kliūčių, kritimų ir nesėkmių. Jeigu moteris vietoje palaikymo tiesiog gailės savo vyro, vyras pradės savęs gailėtis ir nustos stengtis. Pradžioje jūs džiaugsitės, kad vyras praleidžia namuose daugiau laiko, mažiau dirba ir t.t. Bet po kurio laiko suvoksite, kad vietoje siekiančio tikslo ir savimi patenkinto vyro ant sofos guli niekur nesiveržianti ir beforme būtybė su buteliu alaus rankoje prie televizoriaus ant patogios sofkutės. O jau tolesnę tokio savo gyvenimo perspektyvą įsivaizduoti galite ir pačios.

Tarkim, jūs pasakysite, jog jums nerūpi, „aš nieko nesiruošiu daryti“. Lai pats siekia tos sėkmės. Toks Jūsų sprendimas turi sekančias pasekmes: jis suras kažką, kas padės jam siekti jo tikslų, tikės juo ir jam pasiseks be jūsų pagalbos. Ir jeigu tuo žmogumi bus kita moteris, jis, be jokios abejonės, išeis pas ją. Jeigu tuo žmogumi bus jo kolega ar kitas artimas aplinkos žmogus, tai žinoma, jūsų vyras niekur neišeis, tačiau jūs prarasite jo ryšį jūsų atžvilgiu.

Manau, be moters vyras nepasieks ir pusės jo turimo potencialo. Galima rasti analogiją su sportu. Ar jūs esate mačiusios sėkmingus sportininkus, kurie treniravosi vidutiniškai, be pastangų, savo malonumui? Ar jūs matėte sėkmingų sportininkų, kurie pasiekė aukštumų be trenerio? Aš nesu nei sutikusi, nei mačiusi. Šis pavyzdys įrodo, jog pasiekti sėkmės be išorinio palaikymo yra praktiškai neįmanoma. Ir šio palaikymo vyrui dažniausiai reikia iš jo moters.

Galima rasti laimingą šeimą, kurioje vyras ruošia valgyti, pats lygina savo rūbus, yra nuostabus vyras. Tačiau negalime sutikti darnios ir laimingos šeimos, kuriame moters neturi jokios įtakos vyro sėkmei.

Labai dažnai girdžiu gausybę prieštaravimų: tai neveikia, mano vyrui tai nepadės, jis pats turi stengtis, kad juo patikėčiau. Su tokiu požiūriu toli nenueisite. Jūsų vyrui nepasiseks ir jūs nebūsite laimingos ir klestinčios.

Dažniausiai girdimas prieštaravimas yra tas, kad vyras pats nieko nesiekia, o jo vienintelis noras - pagulėti priešais televizorių. Kaip Jūs suprantate, to nebūna normaliomis sąlygomis. Tai tas pats, kaip pasakyti moteriai, jog ji nesistengia būti graži. Bet tokio dalyko gyvenime nebūna. Kone genetiškai užkoduota, kad moteris siekia grožio. Manau, kiekvienoje moteryje slypi poreikis būti gražia. Moters instinktas būti gražia gali būti užslopintas jos tėvų, artimųjų, aplinkos ar kitų aplinkybių, ir moteris tiesiog nustoja rūpintis savimi ir save mylėti.

Bet jeigu panaikintume negatyvius įsitikinimus ir aplinkybes, padarytume gyvenimą lengvesnį, praturtintume jį finansinėmis galimybėmis, moteris vėl pražystų, pradėtų savimi rūpintis ir siekti grožio. Turiu pažįstamą moterį, kuri, būdama 86 metų, iki šiol savimi rūpinasi, darosi šukuosenas bei makiažą.

Taip ir su vyrais. Nebūna taip, kad jie nesiektų sėkmės ir klestėjimo. Tai jo poreikis. Jo instinktas. Tik dėl netinkamo auklėjimo, nuolatinės kritikos ar vyro saugojimo ir tausojimo vyras užgesina šį savo instinktą. Deja, tai visiškai nėra teisinga. Sėkmės instinktą turi bet kuris vyras, kol jis yra gyvas.

Pagrindinės priežastys, kodėl jūsų partneris nustoja siekti savo tikslų ir sėkmės, yra šios:

- jūs imatės per daug iniciatyvos, valdžios šeimoje, pačios perimate visas ar daugelį šeimos aprūpinimo funkcijas. Tai labai dažnas variantas. Dažniausiai jau santykių pradžioje moteris būna labai aktyvi, pati krauna ant savo pečių užduotis ir pasiteisina tuo, kad vyras pats nieko nepadarys ar padarys prasčiau už ją ir t.t. Noriu pažymėti, jog labai sunku valdžios vadžias atiduoti savo vyrui, net jei tai būtų labai gerai šeimai ir santykiams. Kaip bepasirodytų keista, gan dažnai moteriai yra lengviau pasilikti vienai nei pakeisti savo įsitikinimus, požiūrį ir elgseną;

- vyras kelia sau per didelius tikslus. Dėl šių veiksmų patiriamos nesėkmės ir nusivylimas. Vyras gali tapti apatišku. Tokiu atveju moteriai reikia padėti savo vyrui teisingai užsibrėžti tikslus, kad jie būtų įgyvendinami mažais žingsneliais;

- nuolatinė jo veiksmų, darbų, rezultatų, minčių kritika. Net ir šyptelėjimu, juoku ar abejingumu išreikšta kritika taip pat yra labai veiksminga vyro neveiklumo skatinimui. Ne tik žmonos, bet ir jo tėvų, artimųjų, draugų, bendradarbių kritika gali turėti didžiulę įtaką vyrui.

Jei santykių pradžioje vyras buvo energingas, veržlus, ambicingas, o dabar jis pasidarė apatiškas, nieko nesiekiantis, tuomet kalta esate pati.

Vienas svarbiausių dalykų vyro sėkmei yra jo tikėjimas savimi. Jeigu moteris sugeba taktiškai, laiku ir vietoje teisingai įvertinti jo pasiekimus, jos vyras sparčiai kyla socialiniu laipteliu aukštyn. Dažnai pasitaiko moterų įsitikinimas, jog vyro negalima girti, nebent jau padarė didžiausią žygdarbį. „Vieną kartą pagyriau ir užteks visam gyvenimui, kitaip išleps, išvis nieko nebesulauksiu iš jo“, - sako jos. Tikra tiesa, jog vyrai dažnai giriasi savo pasiekimais. Tik yra vienas niuansas- turtingi ir sėkmingi vyrai giriasi ir didžiuojasi savimi dar labiau. Tad tiesiog reikia išmokti tai daryti. Įprotį girti savo vyrą galima išsiugdyti per keletą mėnesių. Bet rezultatai nustebins ir pranoks visus lūkesčius.

Tiesa, ne viskas taip paprasta. Tai, kad vyrą girti reikia, sužinojau labai seniai, tad šį įprotį išsiugdžiau ir gyriau jį kiekviename žingsnyje. Žavėjausi jo neeiliniais sugebėjimais ir protu. Taip padariau didžiulę klaidą, kuriai ištaisyti prireikė nemažai laiko bei pastangų. Tik vėliau supratau, jog girti teisingai yra tikras menas. Giriami tik realūs veiksmai, pastangos, pasiekimai. Iš „oro" sugalvoti gabumai tikrai nepadės Jūsų vyrui, o gali atnešti tik žalos. Pavyzdžiui, jei nuolat vyrui kartosite, jog jis yra profesionalas ir savo srities geriausias žinovas, nors tai realybėje tikrai nėra tiesa, darbe jam atsitrenkus į realybės sieną jis nusivils jumis ir nustos tikėti jūsų žodžiais.

Labai naudinga vyro pakėlimo nuo sofos „konstruktyvaus pendelio“ technika. Labai dažnai girdžiu, kai moterys skundžiasi, jog bando su vyru „žmoniškai" pakalbėti, paaiškinti jam, kad suprastų ir t.t. Čia padaroma didžiule klaida. Ne, ne veiksmuose, o įsitikinimuose.

Moteris dažnai galvoja, jog jos vyras yra toks pat kaip ir ji, t.y jis viską privalo suprasti taip pat, kaip ir ji. Labai neteisingas požiūris. Vyrai yra kitokie. Manau, savo elgsena jie labiau panašūs į gyvūnus nei mes. Tarkim, jei jūs kažko norite iš savo šuns, nejaugi jūs jam ilgai ir nuobodžiai aiškinate, kodėl tai turi būti padaryta būtent šitaip, o ne kitaip? Tikriausiai suprantate, jog tai neefektyvu ir neveiksminga. Jūs tiesiog skatinate gerus veiksmus maistu ir paglostymais už ausytės, o jei padaro kažko labai negero... Na, jūs supratote principą.

Manau, apatijos ir depresijos pasitaiko visiems vyras kartą per dešimtmetį ar kelerius metus po nesėkmių virtinės ar didžiulės nesėkmės. Tuomet jam reikia laiko atsigauti. Bet jeigu pastebėjote, jog vyras jau kelis mėnesius gaili savęs, inkščia jau labiau iš įpročio nei iš reikalo, nesistengia situacijos pakeisti, pats laikas stipriam ir veiksmingam „konstruktyviam pendeliui“.

Siūlau suorganizuoti grandiozinį skandalą su keptuve ir lėkščių daužymu, galbūt net galima sudaužyti jo „brangiausią žaislą“ (kompiuterį su žaidimais), galimas variantas su jo daiktų surinkimu į lagaminus ir pastatymu už durų, žodžiu, jūs geriau žinote kokią techniką geriau panaudoti, kas bus veiksmingiausia jo išbudinimui. Svarbiausia, kad iš tikrųjų jam būtų baisu. Mano galva, tai labai veiksminga technika jo prabudimui iš filosofavimo į realų pasaulį. Tiesiog reikia suprasti, jog jam pačiam bus sunku išeiti iš tokios sunkios būsenos, todėl ši technika yra veiksmingiausia.

Nors išvardinti principai yra paprasti ir puikiai žinomi, tačiau juos įgyvendinus teisingai, šeimos gyvenimas ženkliai pagerės. Tikėkite, žavėkitės, palaikykite savo vyrą ir jūsų vyras tikrai pakils nuo sofos ir mažais žingsneliais, savo tempu ims siekti geresnio, malonesnio, laimingesnio gyvenimo. Ir jei jūs nesustosite tobulėjimo kelyje, netrukus pastebėsite, kad jūsų vyras labiau jus įsimyli, prisiriša ir stengiasi jus padaryti laimingesne.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!