Apie patį ŠMM sprendimą ir jo motyvus nerašysiu, nes nesu pakankamai įsigilinusi, susikoncentruosiu tiek „inkštimu“. Taigi, inkščia moksleiviai dėl to, kad laikys tuos prakeiktus 5 egzaminus, bus privalomas užsienio kalbos, dažniausiai anglų, testas arba egzaminas (juokingiausia, kad moksleiviai grasina emigruoti į Londoną, jei šis sprendimas ir toliau galios), nespės pasiruošti egzaminams, neįstos į aukštąsias mokyklas, nes bus „per sunku“, ir šiaip, „užsienyje lengviau mokytis“.

Dabar paklausykite: 12 klasėje laikiau 6 egzaminus! Ir jeigu man būtų leidę, būčiau laikiusi ir septintą. Visų egzaminų, išskyrus vieną vienintelį, rezultatai - virš 85 proc. Ir čia tikrai nenoriu pasirodyti kažkokia baisiai protinga, tiesiog noriu pasakyti, kad skundžiatės absoliučiai be reikalo. Nežinau, matyt, toks jau paauglių darbas – sutirštinti spalvas. Na, ir aišku, reikalauti kuo mažiau darbo, nes va, užsienyje gi lengviau mokytis, kodėl aš Lietuvoje turiu arti?! Iš kur tiek tinginių priviso? Lažinuosi, tai jau auganti pamaina inkščiantiems suaugusiems, kurie dėl visko kaltina Andrių Kubilių (na, arba valdžią apskritai).

Norite mokytis užsienyje, nes ten lengviau? Varykite. O tie, kurie tikrai stiprūs, protingi, nesiskundžia nei padidėjusiu egzaminų skaičiumi, nei tuo, kad Lietuvoje mokytis yra sunkiau. Jie tiesiog naudojasi galimybe dar labiau tobulėti, dar daugiau išmokti ir dar daugiau pasiekti.

O jūs, grasinantys dėl kiekvieno, atsiprašau, š**o emigruoti į Londoną, gal taip ir padarykite. Tik išduosiu paslaptį: anglų kalbos jums vis dėlto prireiks...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!