Kaip sugebi produktyviai, kūrybingai ir profesionaliai dirbti, kai už nugaros tiesiogiai stovi 2-3 aktyvūs prižiūrėtojai ir sako „greičiau, greičiau“?

Kaip suspaudžia širdį, kai perskaitai paruoštą kovos su korupcija planą, ir ten tėra tik „sekti, pavyti, informuoti, pagauti“... Kai negirdi, jog čia dirba žmonės, su jausmais, emocijomis, savomis charakterio savybėmis, savu požiūriu į dorą ir moralę, imi net ir pats abejoti tuo. Kaip ir tuo, ką čia veiki.

Kai kas rytą atėjęs į darbą nežinai - gal vakare jau dirbsi kitur? Gal tiesiai su vasarine striuke ar vasariniais bateliais lėksi „ginti“ Tėvynės ir puoselėti aukščiausių idealų į žiemos žvarbą ir nakties tamsą, nes juk toks gražus žodis „rotacija“ taip aršiai vykdomas...

Ar kas nors kalba apie tuos, kurie suteikia profesionalią pagalbą, dieną ar naktį, žvarbą ar saulėtą dieną, pavargę ar supykę? Ar kas nors kalba apie tuos, kurie šypsena palydi vairuotoją ir palinki jam labos dienos ir gero kelio? Ar kam įdomu, kad esi toks viešas ir nuogas, kad apie tave viską žino pats „Google“ ?

Kai žmogus atėjo ir iš širdies padėkojo už tai, kad dar niekada nematė tokio aptarnavimo tokioje įstaigoje, tu puoli jo prašyti, kad gink Dieve, niekam to nesakytų, nes juk pripaišys korupciją, juk geras žodis ar pagyrimas iš verslo čia irgi- korupcijos apraiška.

Sakot, patys ėmė, o dabar verkia. O ar ėmė, o ar visi, o ar reikalavo, o jeigu taip, tai kodėl reikalavo? Tai gal imkim ir susodinkim dabar medikus, savivaldybių darbuotojus, biudžetinių įstaigų darbuotojus, mokytojus, kuriems vaikas atnešė šokoladuką, kad padėkotų už gerumą.

Imkim, nuteiskim nežinia už ką, juk taip patogu, kai teisi kitą, o ne save. Nesirinkime nei žmogiškumo, nei tikrumo, tik baimę. O kam? Juk nereikia Lietuvoje žmonių, tik robotų, tik kasininkių (atleiskit mielosios, už tokį palyginimą), nereikia, kad mastytų, kad jaustų, kad kurtų, galiausiai, kad būtų žmogumi.

Šiandien nusiminęs kolega pasakė, kad tik tokie žodžiai tešildo: „juk čia gali išgyventi tik stipriausieji“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!