Kovinių šunų augintojai sukilo, teigdami, kad naujasis įstatymas įteisins šių gyvūnų naikinimą. Vis dėlto, jie nėra teisūs, nes naujasis įstatymas skelbia, kad iki įstatymo įsigaliojimo įregistruoti kovinių veislių šunys nebus naikinami. Tiesa, šunys, patekę į prieglaudas ar keliantys realų pavojų kitiems, privalės būti eutanazuojami. Prieš tai padarant, gyvūną bus privaloma išlaikyti 14 dienų. Karantino laikotarpiu itin agresyviu šunimi teks rūpintis gyvūnų globos namų darbuotojams.

Kovinių šunų augintojai pasiruošę imtis aktyvių veiksmų - entuziastai ruošia peticiją. Jie siekia panaikinti šiuo metu egzistuojantį agresyvių šunų sąrašą. Žmonės, pasisakantys už kovinius šunis, norėtų, kad nebūtų priimtas pats įstatymas, tačiau teigia, kad apie jį sužinojo per vėlai, be to, negali prieštarauti dar nepriimtam įstatymui.

Naujuoju įstatymu siekiama uždrausti pavojingų ir agresyvių šunų mišrūnus. Jie yra pavojingiausi, nes dažnai žmonės juos įsigyja net nežinodami, ką perka. „Baisu, kai turguje bobutė perka strafordšyro mišrūną, kad galėtų jį pririšti prie būdos. Įsivaizduojate, kas jos laukia?! Paskui tokius šunis turi naikinti „Nuaras", – baisėjosi gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ savininkė Jurgita Gustaitienė.

Agresija - kovinių šunų genuose

Dauguma žmonių, auginančių kovinių veislių šunis, teigia, kad jie yra visiškai neagresyvūs ir nepavojingi. Viskas priklauso nuo jo auklėjimo - teigia jų savininkai. Žinoma, dresūra šiems šunims yra būtina ir lemia jų elgseną. Vis dėlto, kaip teigia gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos savininkė J. Gustaitienė, agresija yra užkoduota kovinių šunų genuose. Būtent pagal šį faktorių ir yra išskiriamos agresyvios veislės. Dėl to negali būti tikras, kada prasiverš jų prigimtis. Ne kartą yra buvę atvejų, kai paklusnus ir niekada agresijos nerodęs kovinis šuo, netikėtai užpuola ir savo paties šeimininkus.

„Pagaliau nustokime šunis ir žmones statyti į vieną vietą. Tam, kad mūsų vaikai gatvėje vaikščiotų saugūs, o prieglaudų darbuotojai nebūtų nuolat apkandžiojami, turi būti veisiami tik šunys su kilmės dokumentais“, - ragino gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ savininkė Jurgita Gustaitienė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!