Taigi, ką tik perskaičiau viename dienraštyje išspausdintą straipsnį apie jūsų siūlymą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyti baudas už homoseksualų eitynių, paradų ir kitokių veiksmų, kuriais niekinama konstitucinė vertybė - šeima - propagavimą.

Visų pirma norėčiau pasidalinti savo patirtimi. Užaugau nepilnoje šeimoje... Oi, atleiskite, buvau pamiršusi, kad šeima yra vyras, žmona ir vaikai... Aš greitai mokausi, todėl pasitaisau - kadangi neturėjau šeimos, užaugau vesdama bendrą ūkį kartu su savo mama ir seneliais. Kai buvau pirmoje klasėje, auklėtoja liepė nupiešti savo šeimą. Dar tuomet nesupratau, kad pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją aš neturiu šeimos (supraskite, man tuomet buvo tik 7-eri ir aš neturėjau aukštojo teisinio išsilavinimo, o ir jūsų, pone Petrai, dar nebuvo valdžioje), todėl nupiešiau savo beprotiškai mylinčią mamą, mokytojus senelius ir savo šunį Rikį.

Tuo metu man atrodė, kad tai mano šeima (mylėjo, auklėjo, mokė būti geru ir darbščiu žmogumi), bet, kaip jau ir minėjau, mano pasaulio suvokimas dar nebuvo pakankamai adekvatus. O va, mano klasiokas Tomukas, kuris kartą, pamenu, atėjo į mokyklą su blusomis, pasirodo, šeimą turėjo kaip ir reikalauja mūsų Konstitucija - jo tėvai (suprask, vyras ir žmona) buvo susituokę ir kartu gyveno (na, išskyrus tuos kartus kai po balių romantiškai su prašalaičiais nakvodavo kur po žvaigždėtu dangumi). Taigi labai noriu Jums padėkoti, kad atvėrėte man akis, kas iš tikro yra toji lietuviškoji vertybė – šeima. Tiesa, kai sužinojau, kad pati jos niekada neturėjau, reikėjo įprasti vartoti sąvoką „bendras ūkis“, tačiau ko tik nepadarysi dėl brangiosios Lietuvėlės.

Suvokdama lietuviškąją šeimos sampratą, puikiai suprantu ir jūsų norą uždrausti tuos homoseksualų paradus - kiek galima pažeidinėti tą mūsų Konstituciją ir niekinti šeimą. Vien pasižiūrėjus vieną laidą per televiziją supranti, kad šeimą reikia saugoti, puoselėti ir kad ji - Lietuvos ateitis.

Ir kai pagalvoji, ką ten tie homoseksualai... Eina ir meilę, pakantumą bei toleranciją skleidžia. Iškart kertasi ne tik su Šeimos vertybėm, bet ir su sveiku protu. Nesuprantama, kaip išsivysčiusios pasaulio valstybės tai gali toleruoti. Aišku, Lietuvai įvedus tokias sankcijas, turbūt gausime milijardinę baudą iš Europos Sąjungos, patirsime visuotinį žmogaus teisių ir laisvių gynimo asociacijų (čia tokie pramoginiai fantastiniai klubai, kuriuose žmonės neaišku ką ir kodėl veikia) pasmerkimą, bet kam tai svarbu - juk svarbiausia apsaugoti Lietuvos Respublikos Konstitucinę vertybę - Šeimą.

Taigi, pone Petrai, palaikau jūsų akcijas, eikit ir sėkit gėrį, apsaugokite Tomuko šeimą nuo visuomenės intervencijos, o aš einu ir pasakysiu savo „bendram ūkiui“, kad esu labai dėkinga, jog mane išmokė gerbti ir mylėti visus žmones, nepriklausomai nuo lyties, rasės, pakraipos ir dar labiau padėkosiu už tai, kad mano vaiko vertybė irgi bus meilė, pagarba ir švelnumas artimui, o ne lyties ar seksualumo ypatumai.

Su nuostaba ir be pagarbos,
Margarita Niedvaraitė

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!