Kaip jau visi turbūt žino, kad oro uostuose yra specialios dėžės, į kurias galima įdėti bagažą ir tokiu būdu patikrinti, ar bagažas atitinka išmatavimus. Tokių dėžių Kauno oro uoste yra, jei neklystu, trys. Dvi pirmame aukšte, kur registruojamas bagažas ir viena prie įlaipinimo vartų.

Jau laukiau eilėje, kad patikrintų bilietą. Staiga viena iš oro uosto darbuotojų priėjo ir paprašė, kad įdėčiau savo bagažą į specialią dėžę. Aš, žinoma, nesispyriojau, nes buvau užtikrinta, kad bagažas atitinka visus reikalavimus. Taip ir buvo.

Galiausiai perėjau taip vadinamąjį check in ir jau stovėjau laukiančiųjų į lėktuvą eilėje. Tačiau netikėtai priėjo dar viena oro uosto darbuotoja ir paprašė,kad dar kartą įdėčiau savo lagaminą į specialią dėžę. Aišku, aš vėlgi nesutrikau ir su šypsena bandžiau tą padaryti, tačiau mano dideliai nuostabai bagažas niekaip netilpo. Nors kai tikrino bilietą pirmajame aukšte viskas buvo puiku. Galiausiai man padėti atėjo keli vyrukai, pamatę, kad pati viena nebesusitvarkau. Apėmė baisus pyktis, nes pirmajame aukšte viskas praėjo sklandžiai, o štai prie įlaipinimo vartų bagažo dydis jau nebetiko. Į mane atsisukusi viena iš darbuotojų šaltai pasakė, kad antrame aukšte dėžės yra gerokai pamažintos ir liepė susimokėti viršyto bagažo mokestį, kuris yra 240 LT. Tačiau aš taip lengvai nenusileidau ir visom jėgom su dar keliais vyrais vėl bandėmė ta lagaminą visgi įdėti, kol vargais negalais tą padarėme.

Tačiau čia dar ne viskas. Man buvo pasakyta,kad užlaikau eilę ir kad pasiskubinčiau, tačiau lagaminas įstrigo, o juk tai normalu, nes visaip jį ten bandėmė įdėti. Neiškentusi darbuotoja priėjo ir pati savo jėgom bandė jį ištraukti, taip nuplėšdama mano bagažo rankenas. Tačiau joms tai visai nerūpėjo, kad praktiškai sudarkė mano visą bagažą, tai aš buvau kalta, kad tos dėžės yra pamažintos.

Buvau šokiruota tokių poelgių, juk perkant bilietą niekur nebuvo parašyta įspėjimo, kad kai kuriuose oro uostuose specialios bagažo tinkamumo dydį nustatančios dėžės yra pamažintos, ir kad reikia pirkti bagažą bent keliais dydžiais mažesnį nei nurodyta. Tai ką, jei kitą kartą suges jų svarstyklės ir rodys didesnį svorį irgi reikės mokėti už tokią oro uosto klaidą? Prašau išspausdinkit šitą straipsnį, kad žmonės žinotų, nes tikrai yra tokių, kurie net neįtaria, kad tokie dalykai vyksta.

„Ryanair“ komentaras:

„Ryanair“ leidžia kiekvienam keleiviui neštis vieną rankinį bagažą iki 10 kg, kurio maksimalūs išmatavimai yra 55cm x 40cm x 20 cm, nemokamai. Kiekvienas bagažo vienetas turi tilpti į vieną iš „Ryanair“ bagažo matuoklių, iš kurių kiekvienas yra to paties standartinio dydžio. Visi „Ryanair“ bagažo matuokliai yra kiek didesni nei rekomenduojamas maksimalus bagažo dydis, todėl toks lagaminas yra lengvai patalpinamas į matuoklius“.

Robin Kiely
„Ryanair“ Komunikacijos vadybininkas

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!