Jeigu naktį jus pažadina tranki kaimynų muzika, pradžioje užsidengiate galvą antklode, po minutės tą patį bandote pakartoti su pagalve ir galiausiai, po neapibrėžto laiko intervalo, grieždamas dantimis ir „svyruodamas į šonus, einate ieškoti nenaudėlių“.

Nenaudėliai, niekadėjai, blogiukai... jaučiate kiek šitoje „simpatiškoje“ mėšlo krūvelėje mažorinio elemento? Dažnai stebina žmonių polinkis akivaizdžiai netoleruotinuose dalykuose surasti pateisinimą ar bent kažkokią fun gaidą. Tačiau apie tai kitą kartą.

Grįžkime prie tų, kurie jums sutrigdė poilsį, padarė įtaką jūsų sveikatai, kitaip tariant, labai sėkmingai jums sugadino, kad ir nedidelę, tačiau Jūsų gyvenimo dalį. Jie Jus nervina?

Tuomet atsakykit į klausimą: „Kur mergaitė?“

Prie ko? Prie to. Mane nervina. „Mergaitė“ visur – televizijoje, spaudoje, internete. Atsibodo, dievaži, mergaitė ir jos „saugotojai“ pseudo dvasingais arba persiraukusiais veidais (tarpinio ar šalutinio varianto čia nėra). Atsibodo ta isterija ir, matyt, ne man vienam.

Aš tikiu savo Valstybe, pasitikiu jos teisėtvarka ir teisėsauga. Pasitikėjimas nėra absoliutus. Aš ne sektantas ir ne fanatikas, tačiau jeigu kam maloniau – taip, aš net „fetišizuoju teisinę sistemą“, nes be jos, gerbiamieji, visuomenę tvarkytų tie, pas ką nutrijų dirimo peiliai yra aštriausi, o kloniuose stovi didžiausi namai.

Todėl į klausimą „kur mergaitė?“ aš atsakysiu – ten, kur ji ir turi būti. Atstokit.

Mergaitė gyvena ir gyvens ir nesuodinkit toliau mums ja smegenų. Tragedijos happy end’as.

Priminsiu, kad prieš kelias dienas Rokiškyje mirė gimdyvė. Priminsiu, kad pagal statistiką 1000-iui gimusių kūdikių Lietuvoje iki vienų metų tenka 4,27 vaikelių mirčių. Priminsiu, kad per mėnesį Lietuvoje gimsta apie 3000 vaikų, vadinasi, mes turime ne mažiau 12-os potencialių mikro (macro) tragedijų.

Man sako „žiūrėk kiek aktorių tą judėjimą palaiko“. Aš atsakau: „ar tai turėtų būti kažkoks rodiklis?“. Man sako: „aktorius R. Reiganas tapo JAV Prezidentu“. Aš sakau: „Kaligulos arklys tapo senatoriumi“.

Ne vaizdinguose palyginimuose paslėpta tiesa. Tiesa ta, kad kol vieni „svyruodami į šonus ieško nenaudėlių“, kiti nori gyventi ir eiti pirmyn. Labai piktai prašau, netrugdykite gyventi su savo „kur mergaitė?“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!