Šiam kolektyvui rūpi ne tik asmeninės, fizinės, dvasinės darnos palaikymas, bet ir noras skleisti žinias visuomenei, kuri labiausiai pažeidžiama, kad šeimos taptų sveikesnės, laimingesnės, darnesnės. Ačiū jiems už atgaivą sielai, protui ir kūnui.

Pirmose paskaitose buvome supažindinti su interneto pagrindais. Tapo atviros durys į visas KU bibliotekas ir jų padalinius. Net retų spausdinių skyrių, K. Penkaus biblioteką, kolekcijų ir rankraščių, Mažosios Lietuvos archyvus, Pempininkų filialą, Jaunimo skyrių Tilžės gatvės bibliotekoje. Pastarosiose vyko mokymai pradedantiesiems kompiuterio raštingumo (kaip susikurti anketą „Facebook‘e“ ir kt.).

Gabūs ir įdomūs specialistai profesoriai A. Kirkutis, A. Razbadauskas, D. Švitra, docentės S. Norkienė, B. Stručinskienė skaitė paskaitas. Daug išgirdome apie netradicinės medicinos reikšmę, žmogaus aktyvų ilgaamžiškumą, mokslą ir religiją. Apie donorystės svarbą Lietuvoje dr. Mindaugas Buta, doktorantė Brigita Kreivimienė – delfinų terapija, doktorantė, muzikos terapeutė Diana Dairytė Uribė „žaidėja“ garsais.

Nepaprastai sudomino inaktyviosios mankštos kompleksai senjorams – lektorius Andrius Karekas, senovės rytų medicina lektorius Vytautas Krivickas cigun joga, šoulyno vienuolyno „Žmogaus sveikatos šaknys - ajurveda“, net iš Indijos dr. Partap Čiauhan. Tai rytų rytų medicina ir dvasinė praktika.

2011 m. kovo mėnesio formos Vilhelmo Vydūno Starosta 143 metinėms pažymėti čia susirinko Lietuvos gyduoliai, mugė „sveiko maisto“ projektas. Lankėsi Indijos ambasadorius. Įsigijome daug žinių, literatūros, ekologiškų, homeopatinių vaistų.

Vilniaus senjorai atvykę į KU nustebo, kad mums tiek dėmesio skiriama. Keliavome ir mes į Vilniuje organizuojamus renginius. Be to dar ir šventiniai koncertai, įvairūs renginiai, o svarbiausia, kad visuomet esame sutinkami šiltai, su dėmesiu.

Būkite ir toliau laimingi ir kūrybingi. Juk jūsų suteikta šiluma neliks be atsako.

Antro kurso senjorai, KU
Sveikatos fakulteto klausytojai