Mano dukra mokosi Vilniaus S. Stanevičiaus vidurinėje mokykloje. Antradienį, balandžio 16 dieną, grįžusi iš mokyklos ji papasakojo, kad besibaigiant pamokoms, maždaug tarp 13-14 valandos, kai dauguma moksleivių eina namo, prie jos mokyklos buvo nemokamai dalijamos „Labas“ kortelės.

Dalintojai, kaip pasakojo dukra, elgėsi tikrai įžūliai ir agresyviai: jeigu moksleivis atsakydavo, kad naudojasi kita kortele, vis tiek primygtinai siūlė imti „Labas“, tiesiog grūste grūdo ją į rankas. Korteles jie dalino taip, kad visi iš mokyklos einantys vaikai jas neišvengiamai gautų. „Galėsi naudoti „Labas“ kaip antrą kortelę arba ja pakeisti jau turima ir su draugais, kurie irgi turi „Labas“, bendrauti nemokamai tik su šia kortele“, – sakė jie.

Bet mano dukra ir dabar sėkmingai bendrauja su draugais! Tam jai visai nereikia antros ar jokios kitos kortelės! Šeimoje esame sutarę, kurio operatoriaus paslaugomis naudojamės ir kiek per mėnesį išleidžiame mobiliajam ryšiui. Tai kuo puikiausiai žino ir mano dukra. Jokių antrų ar kitų kortelių mums nereikia, jau seniai praeityje tie laikai.

Kitas klausimas – kodėl tokia akcija vyksta prie mokyklos, kur „pagauti“ didžiulį būrį vaikų ir įsiūlyti, o tiksliau – įbrukti jiems kažką nemokamo paprasčiau negu paprasta? Abejoju, ar „Bitė“ gavo mokyklos, juo labiau – mūsų, tėvų, ar Vilniaus savivaldybės leidimus tokiai akcijai. Negana to, iš kitų tėvų girdėjau, kad kortelės buvo dalijamos ir prie kitų Vilniaus mokyklų. Tad kas davė „Bitei“ teisę lįsti prie mūsų vaikų, brukti jiems savo paslaugas? Bent jau manęs niekas to neatsiklausė.

Pasakodama apie šį nutikimą labiausiai noriu pabrėžti, kad tokiais veiksmais, tokiomis akcijomis naudodamasis mūsų vaikais – silpniausia ir pažeidžiamiausia visuomenės dalimi – šis operatorius elgiasi mažų mažiausiai neetiškai. Jis siekia nepilnamečius moksleivius pervilioti į savo tinklą nežinant jų tėvams, žadėdamas nemokamus tarpusavio pokalbius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo „Bitė Lietuva“ atstovės ryšiams su visuomene Laura Bielske. Ji patikslino, kad kortelės yra dalijamos autobusų stotelėse ir visiems norintiems – ne tik vaikams.

„Šiuo metu iš tiesų vykdome „Labas” rinkodaros kampaniją, kurios metu Vilniuje, autobusų stotelėse daliname išankstinio mokėjimo korteles. Kortelė leidžia iki pusės metų „Labas” paslaugomis naudotis nemokamai, tiesiog po dviejų mėnesių reikėtų prasitęsti kortelės galiojimo laiką už 5 litus.

Atsiprašome, jeigu dėl žmogiško noro pasiūlyti gerą produktą, mūsų partneriai buvo kiek per daug aktyvūs. Dažniausiai visi, kuriems siūlome turėti „Labas“, mielai pasinaudoja šia galimybe. Atsižvelgsime į moters pastabą ir nenorintiems gauti šios nemokamas paslaugas tarp “Labas” teikiančios kortelės, jos ir neduosime. Akciją kaip ir praėjusią savaitę išskirtinai tik autobusų stotelėse tęsime ir šią savaitę. Norintys gauti kortelę šią galimybę turės 25, 26 ir 29 dienomis Vilniuje. Kortelių skaičius ribotas. Vilniaus savivaldybės leidimas dalinti šiuos produktus yra gautas“, - sakė ji.