Esmė ta, kad ponas P. Stankeras, pateikdamas savo kompiliaciją, surankiotą iš įvairiausių šaltinių, kurių nesiteikia net paminėti puse lūpų, ir skandalingiausius teiginius, abejojančius holokausto aukų skaičiumi bei Niurnbergo proceso teisėtumu, ramiausiai nusirašo nuo tūlo „istoriko“ Ernsto Zundelio, jau du kartus teisto už nuolatinį ir įžūlų holokausto neigimą ir nacių teisinimą.

Šis 69 metų veikėjas neseniai paleistas iš Kanados kalėjimo, kuriame praleido penkerius metus. Jis savo knygoje „Šeši milijonai – prarasti ir atrasti“ tvirtina, kad kaltinimai naciams dėl žvėriškumų ir masinių žudynių konclageriuose nepagrįsti jokiais įrodymais, o žydų holokausto aukų skaičiai neturi jokio realaus pagrindo.

Pakanka palyginti P.Stankero sakinius dėl legendos apie šešis milijonus neva nužudytų žydų, apie Niurnbergo proceso neteisėtumą, apie teismo farsą su minėto E. Cundelio citatomis – abejonių nelieka.

„Легенда о шести миллионах получила законную поддержку на Нюрнбергском процессе, который проводился после войны, и который стал наибольшим юридическим фарсом в истории.“ (E.Zundelis).

P. Stankeras savo straipsnio antraštėje procesą pavadinęs tais pačiais žodžiais - „juridiniu farsu“. Citata iš jo straipsnio skamba taip: „Svarbu ir tai, kad Niurnbergo procese teisinį pagrindą įgavo legenda apie 6 mln. neva nužudytų žydų.“

„В Нюрнберге был также применен трюк, когда людей обвиняли в преступлениях по законам, которые были созданы после совершения этих "преступлений.“ (E. Zundelis).

„Vokietijos lyderius kaltino „nusikaltimais“ pagal įstatymus, kurie buvo sukurpti po tų nusikaltimų padarymo.“ (P.Stankeras).

Citatos paimtos iš minėtos E.Cundelio knygos 5-ojo skyriaus. Visa knyga publikuojama http://www.hrono.ru/libris/lib_c/cundel05.php.

Pernelyg akivaizdūs, pažodiniai sutapimai, nedarantys garbės ponui P.Stankerui kaip istorikui, kaip autoriui. Negana, kad padaryta didžiulė žala Lietuvai tarptautinėje plotmėje, paaiškėja, kad P.Stankeras remiasi jokio mokslinio svorio ir pagrindo neturinčiomis rašliavomis, tačiau net šito nedrįsta prisipažinti ir pateikia tuos pakliedėjimus kaip originalius atradimus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!