Savo mintis pradėsiu nuo filmo, kuris man paliko didžiulį įspudį, frazės. Žmonės, turiu jums pasakyti tiesą, turiu butinai ją pasakyti. Kai kalba pasisuka apie tikrą „mėšlą“, didžiulį ypatingos svarbos mėšlą, nusilenkti reikėtų visų laikų netikrų pažadų ir išpūstų tvirtinimų čempionui - religijai. Tik pagalvokit! Religija faktiškai įtikino žmones, kad danguje gyvena nematomas žmogus, kuris kiekvieną dieną, kiekvieną minutę stebi, ką mes darome. Tas nematomas žmogus turi ypatingą 10-ies dalykų sąrašą, kurių nenori, kad mes darytume. Ir jei nors vieną is jų padarysite, jis turi ypatingą vietą, pilną ugnies ir dūmų, degimo, kančių ir sielvarto, kur jus nusiųs gyventi ir kentėti degti ir dusti, klykti ir verkti amžinai... BET JIS JUS MYLI...

Niekada gyvenime nebuvau uolus tikintysis, o tiksliau, visada gyvenime turėjau savo paties nuomonę ir tik atėjus metui, kai aš jau ją galėjau išsakyti ir būti išgirstas, aš ją pasakiau visais įmanomais būdais, tiems, kurie mane vertė daryti tai, kuo aš niekada netikėjau ir kas man niekada nepatiko.

Taip, teisingai manote, aš kalbu apie religingumą, bažnyčios lankymą ir panašius dalykus. Teisybės dėlei turiu pasakyti kad iki „pirmos komunijos“ privalėjau lankyti tikybos pamokas, vaikščioti į bažnyčią ir vaidinti uolų tikintijį, nes, tiesą pasakius, buvau verčiamas prievarta ir skatinimas smulkiais pinigėliais, kuriuos duodavo močiutė. Bet aš užaugau ir manęs nebedomino smulkūs pinigėliai, nebebuvo įmanoma manęs ir priversti daryti tai, ko nenorėjau, tad „sutvirtinimo sakramento“ aš neturiu.

Netrukdo man tai gyventi visiškai. Aš nebavaikštau į bažnyčią, nesimeldžiu dievams, kurių nėra, tikiu tik savimi ir žinau, kad užsibrėžtą tikslą galiu padaryti tik aš ir kažkas iš dangaus man nepadės. Žinot, kas mane smarkiai nervina? O gi manęs gailėjimasis ir galvojimas, kad tikintieji geresni, pranašesni vien todėl, kad tiki pasaka, kuri sugalvota mulkinti ir valdyti žmones. Juk reikia pripažinti, kad religija mūsų visuomenei daro didžiulę įtaką, mes nusiimame dalį atsakomybės galvodami, kad būtybė danguje viską valdo ir taip turi būti.

Draugas davė paskaityti trumpą straipsnelį apie popiežiaus kalbą pradedant Didžiąją savaitę. Straipsnio pradžia buvo tokia: „Popiežius Benediktas pradėjo Romos katalikų bažnyčios Didžiąją savaitę, teigdamas Verbų sekmadienį susirinkusiai miniai, kad žmogus sumokės kainą už savo išdidumą, jei manys, kad technologijos jam gali suteikti Dievo galių“. Ir man kyla klausimas, ar jo tariamas dievas neturėtų būti gailestingas? Ar jis neturėtų mūsų mylėti ir mums padėti? Kur jo dievas buvo, kai Japonijoje žuvo žmonės? Negi ir dievui reikia miego? Bet ne, jis ne tik, kad niekada nepadėjo, bet dar ir per savo tariamą pagrindinį herojų mums grasina. Jei tik būtų galima dievą paduoti į teismą, koks amerikietis po tokio pareiškimo jau būtų tai padaręs.

Galime pasvarstyti, ką gero mums dievas padarė? Po ilgų ieškojimų paieškos svetainėse priėjau išvadą, kad aš arba nemoku ieškoti arba, apart Biblijos, niekur daugiau apie tai nerašoma, o ir Biblijoje ne vienas faktas nėra aiškiai ir išsamiai patvirtintas. O dabar pagalvokime, ką blogo davė mums religija? O štai čia jau ir prasideda pats įdomumas. Pabandykite įvesti į paieškos svetainę paprasčiausią žodžių junginį „karas dėl religijos“ ir informacijos bus apstu. Taip prasidėjo ilga religinės apgavystės istorija, po 1600 metų Vatikanas viešpatavo visoje Europoje.

Gal primint kryžiaus žygius, kuriuos „palaimino“ popiežius, kurių tikslas buvo išnaikinti žmones, kurie netiki į jo dievą ir popiežius tiesiog norėjo išplėsti savo įtaką Rytuose. O gal paminėti raganų medžioklę? Net Biblijos Senojo Testamento Kunigų knygoje, tiesiai sakoma kerėtojus bausti mirtimi - „Vyrai ar moterys, iššaukiantys dvasias ar užsiimantys kerėjimu, bus nubausti mirtimi. Jie turi būti užmušti akmenimis - jų kraujo kaltė kris ant jų pačių“. Jei dabar dar vadovautumėmės šia taisykle, tektų vėl lieti kraujo upes, nes tų „raganių“ dabar apstu.

O ar žinojote, kad bažnyčia nemoka mokesčių, jai net nereikia sukti galvos kaip padaryti remontą, ar pan... Esate kas matę bažnyčios priesakus? Štai vienas iš man labiausiai patikusių „V. Paremk Bažnyčią“. Na jei, tarkime, mes, lietuviai, mokame uz krikštynas, vestuves ar net laidotuves tam tikrą pinigų sumą, tai štai vokiečiai moka kiekvieną mėnesį tam tikrą pinigų sumą, kuri priklauso nuo atlyginimo dydžio. Ir jūs norite pasakyti ir norite tikėti, kad tariamai būtybei danguje reikia jūsų pinigų? Jų reikia bažnyčiai, juk visais laikais vieni iš didžiausių turtuolių, ar bent jau labai turtingi, būdavo aukšti bažnyčios valdytojai. Tas faktas ir dabar gerai matomas Amerikoje, kur religijų labai daug, o žmonės patiklūs ir naivūs...

O ar žinojote, kad pagal Bibliją žemei tėra 6000 metų (kitas šaltinis teigia, kad 6100), kaip paaiškinti tada dinozaurų iškasenas? Gal dievas ten juos padėjo išbandyti mūsų tikėjimą? Mano manymu, religija sukurta manipuliuoti ir valdyti žmones, nes kodėl tada bažnyčia taip kišasi į valstybės reikalus? O mokslininkai išvis yra „juodajame“ sąraše pažymėti numeriu vienas ir tik todėl, kad jie į šipulius mala daugumą Biblijos „tiesų“ faktais, o ne sapalionėmis.

Perskaitę šias mano mintis galite pasakyti „geriau tikėti kažkuo, nei netikėti niekuo, nes galbūt aš pataikysiu“, bet jei netyčia aš sutiksiu po mirties dievą ir jis man sakys:

-Giedriau kodėl netikėjai manim?

Aš jam atsakysiu:

- Dieve, tikrai per mažai įrodymų, tikrai per mažai.

O dabar aš geriau tikėsiu savimi ir tuo, ką man duoda mokslas, nei tuo, kas kertasi su bet kokia logika ir bet kokiu sveiku protu.

Jei tiki, kad dievas kiekvieną sekundę tave stebi ir žino visas tavo mintis, mūsų visuomenėje tai yra priimtina, bet jei manai, kad dievas lietaus lašelių pagalba tau į langą morzės abėcele kažką pasakoja, tai jau beprotybė...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!