Pradėsiu nuo lenkų. Tokiame kontekste jie iš tiesų atrodė bene normaliausiai, bet pastabų turiu ir jiems. Pirma, jeigu turėtumėte gerą komunikacijos specialistą, pirmas dalykas, kurį jis jums patartų, būtų pasikeisti partijos pavadinimą. Pasikeisti šiuo atveju reiškia išbraukti iš jo bet kokią žodžio „lenkai“ formą.

Absoliučiai neturiu nieko prieš lenkus, bet norint gauti visos Lietuvos piliečių balsus, reikėtų iš regioninės partijos kiauto išlįsti, nes dabartinis pavadinimas lyg ir pabrėžia, kad partija atstovauja (arba bent jau bando atstovauti) lenkams. Kokio velnio lietuvis turėtų balsuoti už lenkus?! (beje, jeigu mes jau kalbame apie piliečių skirstymą tautiniu pagrindu, tai pats Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pavadinimas jau yra panašus į tai...).

Kitas dalykas, kurį patarčiau lenkams - į debatus siųsti žmones, kurie bent kiek sklandžiau kalba lietuviškai. Tikiu, kad tokių partijoje yra ir ne vienas. Šį kartą, reikėtų pripažinti, šios partijos atstovai kalbėjo, palyginus, sklandžiai ir suprantamai, ko negalima pasakyti apie kai kuriuos reikšmingiausius šios partijos atstovus.

Dar vienas dalykas - koncentravimasis į kažkokias smulkmenas. Priverstinis tikybos mokymas, sanktuariumas, ir pan. Pasakykite man, kaip mažinsite nedarbą? Stabdysite emigraciją? Kodėl pasisakote prieš VAE ir už biokurą? Kaip keisite Švietimo įstatymą, jeigu gausite Švietimo ir mokslo ministro postą?...

„Drąsos (?) kelio“ partija

„Drąsos kelias“ (arba „Bailių kelias“, kaip šią partiją pavadino ponas Paleckis), kartais atrodo, kalba su kosmosu. Logikos nerasta. Milijonas argumentų ad hominem. Visi kalti - pradedant konservatoriais, baigiant DELFI, kuris nepublikuoja ponios Venckienės straipsnių.

Na, gal nereikia taip jau atvirai vaidinti nuskriaustuosius kiekviename žingsnyje? Ar manote, kad atsiras koks vienas kitas žmogus, kuris už jus balsuos, nes va, „korumpuota“ žiniasklaida jūsų straipsnių nededa? O tai, kad susimovėte ir tapote „Facebook“ pajuokos objektu dėl to, jog nelabai „surišote“ litą su euru, tai vis tiek kalta televizija. Irgi neobjektyvi ir korumpuota. Na, baisu baisu...

Tai kodėl aš dabar turėčiau balsuoti už „Drąsos kelią“? Nežinau. Nerandu nė vienos priežasties. Kažkaip žmonės, kuriems viskas yra aplink blogai ir visi aplink blogi, tik jie, savaime aišku, yra geri, nekelia man pasitikėjimo. Ir noro pažymėti kryžiuku rutuliuką prie jų partijos pavadinimo.

Paleckis prieš Landsbergį

Anksčiau buvo populiarus toks pasakymas „dėl visko kaltas Landsbergis“, bet prasidėjus krizei šią frazę pakeitė „dėl visko kaltas Kubilius“, tik va, ponas Algirdas Paleckis, akivaizdu, nespėja su tendencijomis ir mada. Na, ir dar norėdamas grąžinti socializmą į Lietuvą, „atkurti Lietuvos nepriklausomybę dar kartą“, gąsdina aplinkinius. Taip, iš tiesų gąsdina.

Ne už tokią Lietuvą kovojome - sakote, ponai Paleckio rėmėjai? O aš nenorėčiau Jūsų „atkovotoje“ Lietuvoje gyventi. Nes tam, kad būtų išspręstos realios problemos, neužtenka dėl visų pasaulio bėdų apkaltinti Landsbergio. Vėlgi, kas nuo to pasikeis? Na, kas?!

Reziumuojant, nerandu nė vienos priežasties, dėl kurios galėčiau ar norėčiau balsuoti už šias partijas. Bet balsuoti raginu visus. Tai mūsų visų, piliečių, pareiga. Susitiksime spalio 14 d.!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!