Niekada nesakiau ir nesakysiu, kad visi politikai yra blogi ir dirba ne tautos ar valstybės, o savo kišenės labui. Apskritai absoliutinti bet kokį dalyką yra mažų mažiausiai kvaila. Todėl kai kas nors sako „ai, visi jie vagys“, norisi pasakyti, kad tokia pačia logika vadovaujantis, vagis yra jis pats (nes juk sprendžiame apie žmones pagal save, tiesa?).

Matyt tam žmogui, patekusiam į Seimą, tikrai galvoje būtų tik viena mintis – kuo daugiau prisivogti. Sau, šeimai, giminei, dar ir draugams, na, kad kietesnis atrodytų. Taigi, mielas pajace, norėjau pasakyti, kad jeigu tu, nuėjęs į Seimą, pradėtum vogti, tai dar visai nereiškia, kad ir visi kiti ten vagia.

Aišku, yra tokių, kurie vagia. Vagia atvirai. Bet kažkodėl į teismą nekeliauja, kaip anas senukas, kuris pavogė maišelį už 15 centų iš parduotuvės. Kodėl nekeliauja? Na, čia jau turėtų atsakyti tokios institucijos kaip FNTT ir apskritai teisėsauga. Savaime suprantama, žmones, matydami tokią neteisybę, ir mano, kad visi vagia ir, kas svarbiausia, vagia nebaudžiami.

Bet dar baisiau už tai man asmeniškai yra Seimo moralinis nuosmukis visuomenės akyse. Normalioje valstybėje joks parlamentaras, padaręs avariją, siūlęs kyšį ir dar galiausiai pasišalinęs iš įvykio vietos, nebūtų išsaugojęs savo vietos Parlamente. O ką jau kalbėti apie tai, kad atsirado dar tokį ginančių. Siaubas! Padarei nusikaltimą, būk garbingas ir sąžiningas – atsistatydink. Parodysi pavyzdį visai tautai. O kokį pavyzdį politikai mums rodo dabar? Vėliau tokie panašūs pajacai, tik kitoje tvoros pusėje, ir rėkia: tai jeigu seimūnai šitaip daro, tai ko aš negaliu?!

Dar blogiau, kai tas pajacukas parduoda savo balsą rinkimuose. Ir be jokios savigarbos, nes labai pigiai. Už kokius 20 Lt. O vėliau visokie veikėjai aiškina žinantys, kad už jų partiją balsuoja viena ar kita šeima. Iš kur? Stovi ir tikrina, kur kryžiuką pažymi? Siūlyčiau tokiomis žiniomis pasidomėti VRK.

Būna, kad balsą parduoda ir už butelį ar malkas, skalbimo miltelius ar alų. Nesvarbu. O būna, kad visai jo neišnaudoja. Kas blogiau? Geras klausimas.

Manau, blogiausia yra, kai žmogus apskritai neina balsuoti. Ir dar blogiau, jei tai išsilavinęs, protingas žmogus. Sakai, nėra už ką balsuoti? Nereikia šitaip juokauti. Kandidatų – kiek tik nori. Tik reikia pasidomėti, nepatingėti pasigūglinti apie kiekvieną kandidatą, kurio pažiūros jums artimiausios, ir apsispręsti. Nebūtina gi skaityti visų partijos programų, užtenka tik pasidomėti. Bėda ta, kad žmonės arba nenori domėtis, arba tiesiog balsuoja už tą, kuris gražesnis ar telike dažniau vaidendavosi. Štai čia ir prasideda problemos...

Dauguma peikia Seimą, teigia, kad seimūnai nieko neveikia. Mielieji, gal ir taip, bet kas juos išrinko? Marsiečiai ar mes patys? Ar vėl eisime balsuoti „už bet ką“ arba „ant bajerio“, o vėliau ketverius metus peiksime mūsų atstovus? O gal pagaliau pradėkime rinktis atsakingai ir nereikės raudonuoti pasakojant draugams iš užsienio apie per tvorą lipantį seimūną... Nebūkit pajacai, rinkite ne pajacus ir Lietuva taps miela gyventi šalimi!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!