M. Adomėnas regi, kad viskas būtų labai gerai, jei Vilniaus meru nebūtų A.Zuokas. Matyt, galima būtų ieškoti įvairių tokio teksto atsiradimo priežasčių - gal tai artėjančios mėnulio pilnaties įtaka, gal graužatis dėl prarasto šešėlinio posto, gal kitos problemos, gal tiesiog asmeninė nesimpatija A.Zuokui, gal dar kažkas.

Tik vargu, ar M.Adomėno įžvalgos atsirado Vilniaus ir vilniečių vargų vedamos. Nes man pasirodė, kad beveik iš kiekvieno teksto sakinio kyšo politinių interesų „ausys“: jau seniai - vieša paslaptis, kad M.Adomėnui blogai, netinkamai, klaidingai yra viskas, kad ir ko besiimtų A.Zuokas - tiesiog iš principo.

Bet skaičiuodamas Vilniaus valdžios nuodėmes, M.Adomėnas turbūt pamiršta, kad daugelis jų ( miesto skola – red.pas.) „užgimė“ konservatorių lizde, o „subrendo“ būtent valdant A. Kubiliaus konservatoriškai vyriausybei: juk valdant konservatoriams, iš Vilniaus buvo „nusąvinama į biudžetą“ didžiausia mieste surenkamų mokėečių dalis visoje Lietuvoje. O juk tai, manau, ir sąlygojo didžiausios Vilniaus skolos dalies susidarymą.

Argi ne A.Kubiliaus ministras A.Sekmokas darė visokiausias kliūtis didesniam biokuro panaudojimui, gaminant šilumą Vilniuje? (ekspertų vertinimu, vien dėl to šiluma galėjo pigti iki 10 procentų). Kodėl gi M.Adomėnas nepastebi šių momentų? Matyt jau tokios jaunųjų konservatorių nuostatos, kad viskas ką daro konservatoriai - tai yra gėris, o bet kokia kritika ar pastabos - tai tik iš Lietuvos priešų pusės. Manau, kad M.Adomėno propaguojamas požiūris - būtent toks: Lietuva - priešų ir gerųjų konservatorių Lietuva.

Tarsi Vilnius valdomas priešų, ir gyvas tik gerųjų konservatorių milžiniškų pastangų dėka. Man pasirodė, kad M. Adomėno tekste dominuojantis rūpestis Vilniumi ir vilniečiais - akivaizdžiai nenuoširdus ir apsimestinis. Juk jei M. Adomėnui rūpėtų Vilnius ir jo gyventojų gerovė, jis (...) savo Kembridžo patirtimi ir galimybėmis dalyvautų visuomeniniuose ir bendruomeniniuose miesto projektuose - padėtų „E-bilieto“ sistemos sustygavimui, kad Vilniuje būtų daugiau tvarkos ir jis būtų panašesnis į M.Adomėno mėgstamą Londoną.

Galėtų M.Adomėnas savo milžinišką patirtį panaudoti dalyvaudamas šilumos gavybos optimizavimo projektuose, ir visuomeninio transporto pertvarkymo eigoje, ir kituose svarbiuose vilniečiams reikaluose.Galėtų pagaliau ir pats pasiūlyti ką nors gero Vilniaus miestui. Tuomet galėtume drąsiai sakyti - šaunuolis Mantas Adomėnas! Dabar gi galime besti pirštu ir išrėžti - „Nereikia čią aiškinti ir pamokslauti“! Nes - „juokiasi puodas, kad katilas juodas“!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!