Visų antra, nuolat bandoma įteigti, kad lietuviai iš Lietuvos bėga, nes juos užkniso mūsų valdžia, užkniso jaustis vergais, užkniso būti lietuviais (??). Tikiu, kad tokių žmonių yra, gal dar ir nemažai, BET...

Praėję Seimo rinkimai parodė, kad ne viskas yra taip paprasta. Štai žmonės, balsavę Lietuvos diplomatinėse atstovybėse (t.y. užsienyje), daugiausiai savo balsų atidavė valdančiosioms partijoms - Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) bei Liberalų sąjūdžiui (LS).

Toks jų pasirinkimas rodo, kad jie emigravo iš Lietuvos toli gražu ne dėl valdžios ir toli gražu ne „dėl Kubiliaus“, kaip dažnai mums bandoma įteigti. Mitas sugriuvo. Galbūt, tik drįskite pagalvoti, šie žmonės pasirinko tokią galimybę dėl to, kad tiesiog matė daugiau šansų tobulėjimui užsienyje, galbūt svajojo būti profesijos, kuri Lietuvoje neegzistuoja, atstovais, o gal tiesiog jiems patinka didžiulio miesto šurmulys... ir t.t. 

Dar daugiau, vienmandatėje Naujamiesčio apygardoje, į kurią suplaukė visi emigrantų balsai, pirmauja konservatorė Irena Degutienė, pirmajame ture stiprokai davusi į kaulus naujajai Lietuvos gelbėtojai Neringai Venckienei. Pasimokėm? Panašu. Bet ne iki galo, turint omeny, kuri partija gavo daugiausiai balsų šiuose rinkimuose.

Internete pasirodė netgi juokelių, kad protų nutekėjimas iš Lietuvos tikrai vyksta - emigrantai balsuoja už, juokų autorių nuomone, normalias partijas. Kiti juokauja, kad žmonės, emigravę pagaliau ateina į protą ir supranta, kad dėl visų jų bėdų gyvenime kaltas nei Kubilius, nei Lietuvos valdžia. Turbūt kelis mėnesius padirbę juodai rinkdami braškes (ar kokius kitus darbus) suprato, kad norint užsidirbti, reikia dirbti, o ne rūkyti eilinę cigaretę besiskundžiant, kad viskas yra blogai ir niekas nepasikeis į gerą. Ir jiems niekaip „nedaeina“, kad niekas nepasikeis, kol jie patys nepradės judinti užpakalio.

Kodėl nė vienas žmogus, pasiekęs gyvenime tikrai daug, niekada nesako, kad dėl jo nesėkmių kalta valdžia? Man tokie žmonės panašūs į tuos, kurie suranda aibę priežasčių, kad jų nepaėmė į darbą (pvz., netiko tautybė, plaukų spalva, balso tembras, neturi turtingo tėvelio ar įtakingų giminių ir t.t.), išskyrus vieną - kad jie paprasčiausiai tam darbui yra nekvalifikuoti ir netinkami.

Taigi, prieš eilinį kartą rėkdami apie masinę evakuaciją, apie tai, kad lietuvius iš Lietuvos veja Kubilius ar valdžia, susimąstykite, o ką patys padarėte dėl savo geresnio rytojaus?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!