Tačiau manau, kad aiškėja, jog šios organizacijos nariai ir jai labai prijaučiantys aktyvūs piliečiai patys net nesiruošia vadovautis tokiomis vertybėmis. Mano manymu, pagal juos tolerancija „kitokiems“ galioja tik tiems asmenims, kurių garsiai reiškiama nuomonė sutampa su šios organizacijos narių nuomone. Likusieji yra pusiau garsiai įvardijami kaip neverti reikštis viešoje erdvėje.

Manau, kad savo „netoleranciją“ jie pademonstravo viename „Facebook“ profilyje, kur neseniai buvo aptarinėjama kaip jų „požiūrio“ neatitinkantys nemokami leidiniai yra paprasčiausiai išmetami į šiukšlių dėžes ar suplėšomi.

Mane labiausiai nustebino tai, kad tokiai nuomonei pritarė ir žymioji Lietuvos publicistė, feministė Nida Vasiliauskaitė. Nuolat aktyviai rašanti ir reikalaujanti pagarbos kitokiai nuomonei, panašu, sau tokių reikalavimų nekelia. Verta pažymėti, kad N. Vasiliauskaitė šiuo metu yra dėstytoja Vilniaus Universiteto Tarptautinių Santykių ir Politikos Mokslų Institute, kurio studentai yra ir aptariamo laikraščio rengėjai. Tokiu būdu ji demonstruoja nepagarba ne tik politiniams konkurentams, bet ir savo kolegoms.

N. Vasiliauskaitės pasisakymas buvo toks: „Judėjimo „Dešinioji mintis“ (pašukuotas Čekučio minties variantas) periodinį žurnaliuką kreidiniame popieriuje remia (bent jau - šitą patys nurodo)... Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Matyt, kaip „kultūros, meno ir šviečiamąjį projektą“. Kažkaip įtariu, kad nedešiniajai minčiai paprašius paramos, tas fondas didžiai pasipiktinęs paaiškintų: „Jūs ką?? Mes nepolitikuojame! Mes remiame kultūrą. Ir meną. Nesuprantate gal?“.

Iš tikrųjų labai gaila, kad Lietuvoje aršiausiai ir garsiausiai apie toleranciją kalbantys asmenys iš tikrųjų patys yra itin nepakantūs kitokiai nuomonei. Manau,kad tokie žmonės tik kompromituoja tolerancijos sąvoką, naudodami ją savo siauriems tikslams pasiekti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI pasiteiravo, ką apie tokį studento požiūrį mano N. Vasiliauskaitė. Ji portalui sakė problemos neįžvelgianti.

N. Vasiliauskaitės komentaras:

„O tai kur problema – reiškia, aš kritiškai negaliu vertinti tokio leidinio? Aš manau, kad studentas sunkiai suvokia, kas yra ta kritinė mintis ir kas yra akademinė laisvė, nes ji ir reiškia nebuvimą jokių privalomų pozicijų, maksimalų kritiškumą. Ir turiu visas teises reaguoti taip, kaip aš reaguoju. Jeigu jis mano, kad tas laikraštis jam patinka ir viskas su juo puiku, apie tai jis gali rašyti „Facebooke“, spaudoje ir kur tiktai nori. Šiaip aš jam nedėstau, nes šiuo metu iš TSPMI studentų neturiu, o jeigu jis ir būtų mano studentas, jie niekada nėra vertinami už nuomonės nesutapimą su mano, o už mokėjimą ją aiškiai ginti ir pagrįsti. - kalbėjo N. Vasiliauskaitė. - Norėčiau pridurti, kad mano reakcija tokia ne todėl, kad tai yra "Dešinioji mintis“ - čia ne kairės reakcija į dešinę, bet todėl, kad tai yra labai artimas Ričardo Čekučio pažiūroms labai žemos kokybės intelektinis leidinys, remiamas yra Spaudos ir televizijos fondo, kuris save pozicionuoja kaip kultūros, švietimo remėją, viešai politiškai neangažuotą“

DELFI komentarą pateikė ir aptarto leidinio „Tribūna" redaktorius Linas Kojala:

„Mus iš tikrųjų nustebino toks akademines bendruomenės nario, tai yra dėstytojo, komentaras, kuriame iš tikrųjų labai kritiškai atsiliepiama apie mūsų leidinį, nes iš tikrųjų pati minėdama, kad visuomet reikia argumentuoti savo pasisakymus, ji to nedaro. Ir tiesiog užklijuoja etiketę vien dėlto, kad ji taip mano ir galbūt jai nepatinka turinys, kuris yra spausdinamas leidinyje. O kitas dalykas, dėl ko ir kilo ta sumaištis, tai yra ir jos pačios, ir kitų TJA narių pasisakymai „Facebook“. Mes matome, kad jie tiesiog piktybiškai ir to neslėpdami sako, kad pasiima po keliasdešimt kopijų mūsų leidinio ir jas atvirai išmeta. Tai yra iš tikrųjų labai negarbingas elgesys, nes tas leidinys nėra nei įžeidžiantis, nei diskriminuojantis, nei kažkaip kitaip pažeidžiantis teises ir toks piktybinis naikinimas ar išmetimas yra tiesiog turto niokojimas“.

L. Kojalos nuomone, tai, kad mintys buvo išdėstytos asmeniniame "Facebook" profilyje, situacijos nekeičia. „Tai dabar jau viešoje erdvėje vykstantis ginčas, kas yra socialinis tinklas – ar tai yra vieša erdvė, ar tai yra labai asmeniška. Manau, kad laikyti internetinį portalą, kuriame yra milijonai žmonių (...) asmeniniu yra truputėlį keista. Vis tiek tie pasisakymai daugeliu atvejų ir politikų lygmeny, ir visuomenės veikėjų lygmeny patenka ir į žiniasklaidą, ir jeigu tokie dalykai galiausiai yra pasakomi, kad mes naikinam ir išmetam tuos žurnalus, tai aš manau, mes į tai privalom reaguoti ir neignoruoti, nepaisant, kur tai buvo padaryta“.