Parašyti paskatino tos liūdnos naujienos apie partrenktus vaikus, kurios mus karts nuo karto pasiekia ir, be abejo, labai sukrečia. Vienas dalykas, į kurį esu atkreipusi dėmesį - dažnai tėvai, ypač „mamytės“, mėgsta temptis vaiką per gatvę degant raudonam šviesoforo signalui.

Manau, net jeigu gatvė yra visiškai tuščia, ir nėra jums pavojų keliančių automobilių, vaiko temptis per raudoną šviesą NEGALIMA! Kai jis per gatvę eis vienas, gali būti, kad jis neįvertins automobilio atstumo, arba tiesiog jo nepastebės. Vaikas privalo žinoti: degant raudonai šviesai per gatvę eiti NEGALIMA jokiomis aplinkybėmis - net jeigu mato, kad kitoje gatvės pusėje sustojo autobusas, o kitas - tik po valandos. Svarbu vaikui išaiškinti, kad jo gyvybė ir sveikata yra tūkstantį kartų brangesnė už pavėluotą valandą į mokyklą ar namo.

Vieną sykį mačiau situaciją: degė raudonas šviesoforo signalas, gatvelė nedidelė, automobilių nėra - per gatvę eina dvi moterys. Ir tuojau pat prisistato du policijos pareigūnai ir išrašo joms baudą. Manau, tai yra teisinga! Raudonas šviesoforo signalas ir buvo „išrastas“ tam, kad įspėtų: eiti/važiuoti draudžiama. Jeigu jums visiškai nusispjauti, kad jūs galite nepastebėti atlekiančio automobilio ir jis jus gali partrenkti, - pagalvokite bent apie tai, kokį pavyzdį rodote vaikams. Ir nebūtinai savo vaikams, visiems.

Be to, reikėtų gerbti kitus eismo dalyvius. Juk nebūtų labai smagu, jeigu vairuotojai važiuotų degant žaliam signalui pėstiesiems. Net jeigu per gatvę niekas neina.

Todėl esu įsitikinusi, kad prieš išleidžiant vaiką vieną į gatvę, jam būtina paaiškinti, kad degant raudonam šviesoforo signalui per gatvę eiti negalima, net jeigu jis eina per perėją - turi apsižvalgyti ir tik tada eiti. O pats svarbiausias dalykas: na būkite geros, „mamytės“, nesielkite taip idiotiškai ir netempkite savo vaikų per gatvę degant raudonam signalui. Galvokite ne tik apie save, bet ir apie savo bei kitų žmonių vaikus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!