Rugpjūčio 9 dieną teko per radiją girdėti apie valstybinių institucijų „dalyvavimą“ perkant tyrimų atlikimą. Pasirodo, kad čia daugybė neskaidrių atvejų. 800 tūkstančių litų buvo skirta Lietuvos kaip „drąsios šalies“ įvaizdžio projektui sukurti, dar 100 tūkstančių litų skirta tyrimui išsiaiškinant alkoholizmo įtaką konkurencingumui.

Kaip teigė Seimo narys Kęstutis Masiulis, Lietuvoje kiekvienoje srityje tėra po kelis tikrai kompetentingus tyrėjus, kurie galėtų kvalifikuotai atlikti tyrimus. Bet dažnai jų paslaugų neprireikia, o tai juos ypač piktina. Konkursus laimi, o kartais ir be jų apsieina mažai kam žinomi tyrėjai, „savųjų klano“ nariai arba netgi giminės.

Dėl šių korupcija pažymėtų dalykų noriu pasiūlyti savo idėją. Siūlau žinomą „vamzdžio“ paminklą prie Neries pavadinti „Paminklu korupcijai“ ir taip įamžinti Lietuvos korupcinius pasiekimus. Ypač turint omenyje kiek šis „šedevras“ kainavo mokesčių mokėtojams. O gal savivaldybė ar Kultūros ministerija už šią idėją dar ir sumokės? Gerai būtų...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!