Džiugu matyti, kad šiais metais galimybe pasistiprinti pasinaudojo ne tik Europos galingieji, bet ir Kauno „Žalgiris“, kuriam pavyko išsiskirti su slovėnu Mirza Begic ir į savo gretas prisivilioti įspūdingo ūgio (222 cm) serbą Boban Marjanovic. Bet tikriausiai didžiausią postūmį į priekį komanda pasiekė sukirsdama rankomis su praeitų metų Europos taurės turnyre geriausiu pripažintu strategu iš Graikijos Elias Zouros.

Žinoma, net ir geriausiam strategui sunku iškart pasiekti svarių pokyčių stojus už naujos komandos vairo, tad nenuostabu, kad trečiadienio vakarą po atkaklios kovos Kauno „Žalgiris“ buvo priverstas pripažinti varžovų pranašumą. Tačiau nepaisant pralaimėjimo norėtųsi pastebėti, kad I.Zouros iš visų jėgų stengėsi laikytis pergalingos formulės, kurią pavyko sudaryti kruopščiai rengiantis svarbioms rungtynėms.

Abejoti gerais trenerio ketinimais ir jau dabar matomu atsidavimu komandai neleidžia rungtynių operatorių taikliai užfiksuoti epizodai, kurių metu matyti kaip strategas pastudijavęs atgal į kišenę įsideda matomai kruopščiai parengtą rungtynių planelį.

Deja, net ir šių trenerio pastangų neužteko, kad būtų laimėtos rungtynės. Po rungtynių įvykusios „Eurolygos“ spaudos konferencijos metu treneris apgailestaudamas pripažino, kad jis tik antrą dieną dirba klube, todėl komandai reikia adaptuotis ir tam jam būtinas laikas.

Taigi, kviečiu visus Kauno „Žalgirio“ gerbėjus nelikti abejingus ir padėti naujajam treneriui daug greičiau adaptuotis komandoje – kad nereikėtų iš kišenės trauktis rungtynių plano lapuko, atsispausdinkime didelius plakatus, kuriuose nurodytume kiek laiko turi žaisti kiekvienas žaidėjas, kiek jis jau sužaidė ir kiek jam dar liko.

Juk per visą sezoną šią pergalingą formulę kiekvienas fanas suspėjo nuodugniai išanalizuoti ir žino daug geriau nei naujokas komandos treneris. Su parengtais plakatais pasirodykime Halėje ateinančių „Eurolygos“ rungtynių metu ir palaikykime savo komandą, kas ketvirtį ar bent jau po dviejų kėlinukų vis atnaujinkime plakatus, kad treneris iškart matytų kas tuo metu turėtų žaisti.

Be to, nepamirškime, kad komandos stiprybė vienybėje, tad kuo daugiau halėje būtų tokių plakatų ir kuo plačiau jie būtų pasklidę salėje tuo lengviau pačiam treneriui juos pastebėti ir nepamesti žaidimo plano. Pavyzdinį plakatą matote prie šio straipsnio.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!