Akcijos organizatoriai tikisi, jog tokie renginiai padės atkreipti visuomenės dėmesį į niekam nereikalingus keturkojus ir padės jiems surasti namus. Pernai šios akcijos metu jaukių namų bei mylinčių šeimininkų sulaukė net 150 šunų ir kačių.

Šiemet prie akcijos „Išgelbėk beglobį gyvūną“ prisijungė 5 gyvūnų prieglaudos. Daugiau nei 500 augintinių lauks naujų šeimininkų. Žadama visiems, kurie priglaus beglobį gyvūną, išdalinti daugiau nei 5000 kg ėdalo šunims bei katėms.

Vieni iš prisijungusiųjų – Gyvūnų globėjų asociacija (GGA). Ši organizacija įkurta dar 1999 m. gegužės mėn. 13 d. GGA gina ne tik naminius, bet ir laukinius gyvūnus, saugo juos nuo žiauraus elgesio, ieško būdų ir priemonių jų gerovei užtikrinti, suteikia pirmąją pagalbą sužeistiems gyvūnams.

GGA siekia, kad šeimininkų netekę gyvūnai nevalkatautų gatvėse, nekeltų pavojaus aplinkiniams ir neplatintų ligų, o patekusiesiems į globos namus eutanazija būtų taikoma kuo rečiau, t.y. tik nepagydomai sergantiems gyvūnams. Siekdama, kad beglobiai gyvūnai kuo greičiau surastų naujus namus, Gyvūnų globėjų asociacija vykdo švietėjišką veiklą ir kartu su beglobiukais dalyvauja įvairiuose renginiuose, kurių metu keturkojai draugai yra dovanojami geriems žmonėms, ieškantiems augintinio.

Surasti geriausią draugą galėsite birželio 9 – 10 dienomis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome (adresas Veiverių g. 132)!

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.