Pamatyti kaip visada bus ką – parodoje dalyvaus apie pusantro šimto kačių - nuo gerai žinomų ir spėtų pamilti veislių, iki retų, ne visiems matytų, egzotiškų murklių. Kaip visada parodoje karaliaus dydžiu stebinantys laukinės, kiek rūsčios išvaizdos, tačiau meilaus būdo Meino meškėnai, gerai pažįstamos britų trumpaplaukės, egzotiškos išvaizdos, plikos katės – sfinksai ir kiti.

 Parodos lankytojai turės progą susipažinti ir su retomis, ne visiems matytomis kačių veislėmis. Viena tokių yra peterboldai. Ši kačių veislė yra ganėtinai nauja – išveista tik 1994 m. Rusijoje, sukergus Dono sfinksus su orientalais. Peterboldai intriguoja savo išvaizda – jie gali būti visiškai beplaukiai arba turėti švelnų, labai trumpą aksominį kailiuką, kurį kačiukas beaugdamas „nusirengia“. Nuo kitų sfinskų peterboldai skiriasi grakštesniu ir elegantiškesniu kūnu. Ypatingas ir šių kačių charakteris – jos apibūdinamos kaip šuniško charakterio atstovės, pasižyminčios dideliu prieraišumu šeimininkui ir pomėgiu „šnekėti“. Peterboldai turi stiprų balsą ir yra linkę „įgarsinti“ savo veiksmus.

Taip pat turėsite progą susipažinti su legendomis apgaubta Birmos kačių veisle. Mitai byloja, kad labai labai seniai Birmoje, aukštai kalnuose, vienoje iš didingiausių šventyklų, gyveno vienuoliai budistai, garbinantys deivę Cun-Kuankse. Toje šventykloje stovėjo auksinė šios deivės statula. Deivė rūpinosi, kad mirusių vienuolių sielos persikūnytų į kitų būtybių kūnus ir padėdavo tam įvykti. Vienuolių sielos prisikeldavo ir sugrįždavo į šventyklą kačių pavidalu.

Savo sidabriniu kailiu ir didelėmis, išraiškingomis akimis stebins Burmilos katės, buku, „suplotu“ snukučiu ir riesta nosyte žavės Egzotai, o Kurilų bobteilai šokiruos „kiškio uodegėle“. Taip, taip – šios katės turi visiškai trumpą pūkuotą uodegėlę ir ilgas kojas -  jos vos ne pusantro karto ilgesnės už kitų naminių kačių!

Kates vertins tarptautinės kategorijos FIFe teisėjai iš įvairių Europos valstybių:  p. Elena Noskova (Rusija), p. Marino Koot (Nyderlandai), p. Anne-Gro Edstrom ()p. Martin Kabina (Čekija) ir p. Jurgita Gustaitienė (Lietuva). Kaip įprastai bus renkamos geriausios iš geriausių.

Apsilankiusieji pirmąją parodos dieną – kovo 17 d. – galės stebėti ypatingą renginio akcentą – „Raudonų kačių šou“. Bus renkamos gražiausios „šatenės“. Atvykite ir išsirinkite savo favoritę!

Pasinaudokite proga turiningai praleisti savaitgalį su visa šeima – atvykite į LCC tarptautinio universiteto Michealsen Centro salę, kur Jūsų lauks būrys draugiškai nusiteikusių veisėjų ir dailiųjų jų augintinių. Ne tik smagiai praleisite laiką, bet ir praplėsite savo akiratį. Galbūt kuri nors murklė taip kris į akį, kad ir Jūs nuspręsite tokią įsigyti. Puiki proga pasikonsultuoti su specialistais ir gauti informacijos apie Jus dominančią veislę iš pirmų lūpų!

Ruošiatės į šį renginį? Norite pasidalinti įspūdžiais su kitais skaitytojais? Norite pasidalinti nuotraukomis ar vaizdo įrašais? Siųskite įspūdžius el.pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į mūsų sistemą čia. Vaizdo įrašus kelkite čia, o nuotraukas siųskite el.pašto adresu renginiai@delfi.lt (siunčiamo laiško pavadinime (subject) nurodykite renginio vietą ir nuotraukos autorystę). Visas Piliečių nuotraukas iš renginių galite pamatyti čia.