Pirmasis susitikimas vyks aktyviai prie projekto prisidedančioje Vilniaus verslo kolegijoj, Kalvarijų g. 125 Vilniuje.

Projektas pavadinimu „Pamatykime vieni kitus“ visų pirma siekia supažindinti žmonių grupes su pasaulio, kuriame gyvename, įvairove, kartu pamatyti, kaip būdami skirtingi esame labai panašūs.

Susitikimų metu neregiai žaidimais pademonstruos, ką reiškia gyvenimas tamsoje. Tikimasi, kad projekto patirtis įkvėps kuriančius žmones ir projektui pasibaigus kurti taip, kad džiaugtis galėtumėme visi, ne tik sveikiausi. Tikimės, kad kartu gims idėjų, kaip paprastai galime padaryti gyvenimą visiems draugiškesnį, malonesnį ir patogesnį. 

Projekto diskusijų rezultatus planuojama spausdinti trimačiais spausdintuvais, todėl dalyvių kūrybinė laisvė bus beveik neribojama gamybos galimybių. 

Iniciatyvinės grupės narė, nematanti nuo gimimo Vaida Butautaitė džiaugėsi, technologijų pagalba galėjusi pirmą kartą susipažinti su Vilniaus Katedra, žmogaus žandikaulio struktūra, labai laukia, kada galės patirti, kaip atrodo Televizijos bokštas, jos lankomi universitetai. Projekto metu galėsime net nuskenuoti garsias asmenybes, politikus ir supažindinti su jų atvaizdais neregius!

„Susipažinęs su matyti negalinčia Vaida pamačiau, kiek daug galime padėti žmonėms, kurie visai tokie patys kaip mes, tik negalėdami matyti sunkiau orientuojasi, gauna mažiau informacijos“, - teigia iniciatyvinės grupės narys Paulius Briedis, patentuojantis neregiams galbūt padėsiantį prietaisą, kuriam idėja kilo pamačius, kad visos priemonės jau sukurtos, reikia tik jas surinkti į vieną prietaisą.

„Jūsų darbai keliaus po Lietuvos miestus ir miestelius, juos pamatys neregiai. Tada jie galės kur kas geriau suvokti reginčių žmonių pasaulį. o jūs galėsite pabandyti pajausti jums dar nepažįstamą neregių pasaulį. Lauksime jūsų registracijos ar klausimų bei laiškų. Kiekvienas geras darbas apvainikuojamas rezultatais, o rezultatai visada lieka pastebėti, Pabandykim įsivaizduoti, kaip bus gera pamatyti šypsenas neregių veiduose ir išgirsti nuoširdų ačiū, kad padėjote pažinti savo pasaulio paslaptis“, - kviečia Vaida.

Projektas kuriamas padedant ES programai Veiklus jaunimas. Prisideda Vilniaus verslo kolegijos studentai ir akademinė bendruomenė. Robotikos mokykla laukia prisidedant visų.