Paveikslai labai originalūs. Nustebina darbų šiluma ir tarsi sklindanti iš paveikslų teigiama energija, saulėtos spalvos. Čia - ir aliejinė tapyba, ir akvarelė, ir pastelė. Tematika įvairi: nuo portretų, peizažų, natiurmortų iki monumentalių drobių, vaizduojančių žmones, miestą, gamtą. Išsiskiria darbai: „Pavergtojo pragiedrėjimas“, „Czeslawas Miloszas Isos slėnyje“, „Nikodemas“, „Bohema ir išminčius“, daug ekspresijos turi „Likimo vedami“ iš ciklo „Holokaustas“. Kai kuriuose darbuose išryškėja specifiniai žmonių bruožai, lyg įgaunantys ikonografinio dvasingumo.

Akademinio dailės išsilavinimo dailininkas neturi. Gal ir dėl to darbai tokie nepakartojamai originalūs.

Dailininko meilė piešimui pasireiškė labai anksti, be jokių papildomų studijų. Rimčiau jis pradėjo piešti ir bandyti jėgas kitose vaizduojamojo meno srityse jau būdamas 16 metų, įstojęs į Vilniaus vaikų Dailės mokyklą, kurioje pasimokė nepilnus 4 metus, iki tarnybos armijoje.

Kas paskatino atsirasti savitam stiliui? Manau, didžiausias mokytojas buvo gamta. Valerijus visada ieškojo ir ieško gamtoje nepakartojamų grožio akimirkų, vienas pats keliaudamas po Kaukazo, Kopet Dago kalnus, po Karakumų dykumą, stebėdamas egzotišką Gruzijos, Armėnijos, Turkmėnijos gyvenimą. Iš kelionių parsiveždavo namo egzotiškų gyvūnų: varanų, giurzų, kobrų. Kai ką iš labiau patinkančių gyvių laikydamas terariume, kai ką atiduodamas zooparkams.

Daug patirties menininkas įgijo dirbdamas Vilniaus Estetikos biure dailininko Viačeslavo Jevdokimovo komandoje. Iš jo Valerijus daug sužinojo apie techniką, spalvų, kompozicijų galimybes.

V. Gudovo darbų sąraše yra pagal užsakymą atliktas paveikslas. Tai - Vilniaus senamiesčio panoramos originalus sprendimas su išryškinta bažnytine tematika. Rudenėjančiame Vilniuje dabar, rugsėjo pabaigoje, gatvės beveik tuščios. Visi skuba pabėgti nuo žvarbaus vėjo ir lietaus lašų į šiltas, jaukias ir šviesias patalpas. Kai kas užsuka į kavines karštos kavos išgerti, kai kas sėdi bibliotekos salėse... Pensininkai buriuojasi sveikatingumo seminaruose ir t.t. Neužmirškime užsukti pasižiūrėti ir į A. Mickevičiaus bibliotekos eksponuojamą parodą. Yra proga pamatyti nepaprastai įdomius darbus. Reikia tikėtis, kad atsiras ir profesionalių atsiliepimų apie šį kuklų ir beveik benamį dailininką. O kol kas - didžiausios sėkmės jam!