Tiesa, pasipiktinimų, jog šiemet potvynis didesnis nei įprastai, iš skaitytojų negirdėti. DELFI skaitytoja Laima, atsiuntusi nuotrauką su apsemta Vilkijos seniūnijoje esančia sodyba, kalbėjo, jog vietovėje tekanti Naudupio upė patvinsta kasmet.
Vilkijos seniūnija. Skaitytojos Laimos nuotr.
Moteris pasakojo, kad apylinkėse gyvena penkerius metus ir šiemet potvynis net mažesnis nei praėjusiais metais. Ji kalbėjo potvyniui niekad nesiruošianti, tačiau kartu su kitais gyventojais prašanti pagalbos iš seniūnijos.

DELFI skaitytoja Jurgita pasidalino nuotraukomis iš Pasvalio priemiesčio. „Šeštadienį tame gražiame šiltnamyje pasėjome ridikėlius, o sekmadienį jie jau gausiai buvo palaistyti tiesiogiai iš upės. Vanduo per naktį pakilo apie 2,5 m“

Vida Jankaitienė DELFI atsiuntė keturias nuotraukos iš Kauno. Jose užfiksuotas akimirkas pavadino trumpai - „Vandeningo pavasario ypatumai Kaune“. Moteris nurodė, kad nuotraukos penktadienį darytos Kaune Dainavos mikrorajone - Saulėtekio parkelyje. „Tai vaizdeliai iš užtvindyto parkelio. Jis (neišpasakytam vaikų džiaugsmui!) tapo „ekstremalių nuotykių“ vieta“, - sakė ji.

Apsemto Kauno nuotraukomis pasidalino ir skaitytojai Erika bei Saulius Rimas:

Potvynio nuotraukas iš Jurbarko rajono, Varlaukio kaimo atsiuntė DELFI skaitytoja Sandra:

Vingio parkas Vilniuje. Skaitytojos Inesos nuotr.
Inesa Borkovska pasidalino polaidžio pasekmėmis sostinėje – čia moteris nufotografavo Vingio parke apsemtus karių kapų paminklus.

Tomas Markelevičius DELFI Piliečiui atsiuntė nuotraukas iš Panevėžio:

Patvinusio Nevėžio padarinius nuotraukose užfiksavo ir Stasys Grubliauskas:

Pilviškiai. Algirdo Alensko nuotr.
Nuotrauka iš apsemtų Pilviškių pasidalino Algirdas Alenskis.
Jau anksčiau DELFI skaitytojas dalinosi su portalu vaizdais ir iš apsemto Stačiūnų kaimo.
DELFI primena, kad prasidėjęs pavasario polaidis Šiaurės Lietuvoje jau pridarė nemažai žalos gyventojams. Žmonės sako nesitikėję, kad šiemet taip anksti patvins upės ir apsems sodybas. Kai kur neišvažiuojami ir kaimo bei miško keliai.
Stačiūnų kaimas. Skaitytojo Arūno nuotr.

Taip pat turite apsemtų vietovių nuotraukų? Siųskite jas el.paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)