„Daugelis studentų, gavę bakalauro diplomus ir apimti džiaugsmo, neskuba pasižiūrėti, kas juose rašoma. O tie, kas pasižiūri, supranta, kodėl kitose pasaulio šalyse Lietuvos diplomai nėra vertinami. Ar taip turėtų būti aukštosiose mokyklose?“, – DELFI sakė diplomą su klaidomis gavusi studentė.

Ekologija diplomo priedėlyje išversta kaip ekology (turėtų būti ecology). Klaidingai parašyta ir suteikta kvalifikacija – Professional qualification of coatch (turėtų būti coach).

„Tiesiog įsivėlė korektūros klaida. Studentus informavome, kad tiems, kurie ateis, diplomų priedėlius pakeisime. Nedarome tragedijos – žmonės klysta, darbų gausybė“, – DELFI sakė LKKA Studijų kokybės priežiūros centro vedėja Asta Terentjevienė.

LKKA atstovė tvirtina, kad klaida įsivėlė tik vienos studijų programos – treniravimo sistemų – studentams. Pasak A. Terentjevienės, anksčiau tokių atvejų nėra pasitaikę.

„Bet kuriuo atveju, už dokumentą atsako jo išdavėjas. Jeigu klaida buvo padaryta aukštosios mokyklos ar, pavyzdžiui, vertimo biuro, jei jam neramu dėl tolesnio dokumento naudojimo, asmuo turi teisę kreiptis į išdavėją, kad techninės klaidos būtų ištaisytos“, – aiškina Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus pavaduotoja Aurelija Valeikienė.

Pasak A. Valeikienės, jeigu užsienio aukštajai mokyklai kyla klausimų dėl dokumento autentiškumo arba dėl aukštosios mokyklos statuso, įprasta kreiptis į Lietuvą su užklausimu dėl informacijos patikslinimo.

Su korektūros klaidų diplomuose atvejais SKVC susiduria retai – tokius klausimus studentai su aukštąja mokykla paprastai išsprendžia patys.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)