„Swedbank“ pranešime rekomenduojama pakeisti pastovų slaptažodį interneto banke ir atvykti į padalinį pasikeisti slaptažodžių kortelę.

Tokį pranešimą gavo ir DELFI skaitytojas Kęstutis. „Paskambinau į „Swedbank“ ir man buvo pasakyta, kad reikėtų pasikeisti visas identifikavimo priemones, nes duomenys gali būti nutekėję. Kiek žinau, nuo spalio pirmos dienos buvo pakeista sistema ir „Mokejimai.lt“ nutraukė tarpininkavimą su „Swedbank“. Dabar jų svetainėje reikia pateikti bankinius duomenis. Paskambinau ir į „Mokejimai.lt“, jie tikino, kad viskas yra saugu, bet kai nuėjau į banką, man pasakė, kad buvau ne pirmas klientas, kuris keičia tuos duomenis ir slaptažodžių korteles“, - sakė Kęstutis.

„Swedbank“ atstovė spaudai Jorūnė Juodžbalytė DELFI sakė, kad banko turimais duomenimis, klientai, naudodamiesi „Mokėjimai.lt“ sistema atsiskaitymų vykdymui, perdavė trečiajai šaliai banko išduotas tapatybės patvirtinimo priemones.

„Šios priemonės užtikrina saugumą naudojantis interneto banku, todėl labai svarbu, kad klientai rūpintųsi šių priemonių bei savo finansų saugumu ir minėtų duomenų nepateiktų trečiosioms šalims. Todėl bankas, rūpindamasis, kad klientai saugiai valdytų savo finansus, įspėjo klientus nepateikinėti tapatybės patvirtinimo priemonių trečiosioms šalims ir rekomendavo klientams jas pasikeisti“, - sakė J. Juodžbalytė.

Tokia sistema - naujovė

Tuo metu „Mokejimai.lt“ Rinkodaros skyriaus atstovė Liudmila Rumbutienė DELFI patikino, kad naujai įdiegta atsiskaitymų sistema yra visiškai saugi.

„Man atrodo, kad vartotojai išsigando tokios sistemos, nes ji yra visiškai nauja. Prieš tai tokia sistema buvo naudojama Vokietijoje ir gana sėkmingai. Tiesiog anksčiau, kai žmogus norėjo atlikti pavedimą, jis buvo nukreipiamas į banką, dabar taip nėra - dabar viskas yra daroma per mūsų sistemą. Joje klientas turi suvesti savo banko duomenis, tačiau mes tų duomenų tikrai nesaugome, dėl to ir negalime perduoti tretiems asmenims“, - sakė L. Rumbutienė.

Jos teigimu, bankas gali raginti klientus susirūpinti savo duomenų saugumu ir dėl to, kad pavedimas dabar daromas ne per „Swedbank“ sistemą, o tai reiškia, kad pardavėjai nemoka bankui jokių mokesčių.

„Tokia sistema yra patogesnė ir vartotojui, kuriam nereikia suvedinėti visų pervedimo duomenų, o taip pat ir partneriams. Be to, norėčiau pažymėti, kad norintys gali naudotis senąja tvarka“, - DELFI sakė „Mokejimai.lt“ atstovė.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją