Nuvykus į įvykio vietą, paaiškėjo visos šio žiauraus poelgio aplinkybės. Apie įvykį pranešęs žmogus pasakojo, kad gandrą pašovė jo kaimynas, žinomas žmogus, vieno Lietuvos laikraščio redaktorius.

Apie įvykį pranešęs asmuo pasakoja, kad iš pradžių nė nepagalvojo, kad kaimynas taikėsi į paukštį - galvojo, kad jis kulką paleido į orą, tenorėdamas pabaidyti gyvūną nuo savo namo stogo. Juolab, kad gandras po šūvio nuplasnojo į šalia esančią pievą ir vaikščiojo kol... nenugriuvo. Tada vyras jau suprato, kad ginkluotas kaimynas pašovė paukštį. Geradaris pilietis suskubo kviesti pagalbą - susisiekė su Gyvūnų globėjų asociacija, o paukštį parsinešė prie savo namų, paguldė ant lauke stovėjusios sofos.

Atvykusi gyvūnų Globėjų asociacijos narė Lolita Grėblikienė suvokė, kad situacija sudėtinga ir paukštis yra sunkiai sužeistas - paukštis stipriai kraujavo, todėl suskubo jį vežti į centrą, kur gyvūną galės apžiūrėti veterinarijos gydytojai. Paaiškėjo, kad paukščio išgelbėti nepavyks - buvo pažeistas paukščio skrandis, žarnos, inkstas - rasta ir vidaus organuose įstrigusi pneumatinio šautuvo kulka.

Ši situacija itin tragiška, nes kulka ne tik pražudė gandrą, bet ir paliko gandriukus pusiau našlaičiais - L. Grėblikienė sako, kad netoliese namo lizde tupėjo gandriukai, o juos sergėjo jau tik vienas iš tėvų...

Kokia bausmė laukia paukštį nušovusio asmens, dar neaišku - įvykį turėtų tirti policija.