„Iš kokių kruopų mes verdame savo vaikams košę? Šiuos „Fasmos“ grikius pirkau „Norfos“ parduotuvėje. Išėmusi iš popierinio pakelio plastikinį maišelį pamačiau viduje vaikščiojantį sparnuotį, taip pat jame buvo pilna gyvų ir negyvų kirmėlių“, - rašo Daiva.

Jos teigimu, kruopų maišelis nebuvo pažeistas, supakuotas, o visos kruopos jame buvo sušokusios į gabalus.

„Manau, kad nėra didelio skirtumo, kas kaltas, gamintojas ar pardavėjas. Svarbiausias yra klausimas: kokią košę turi valgyti mūsų vaikai?“, - pasipiktinusi DELFI skaitytoja.

„Fasmos“ komentare DELFI paaiškinama, kad gamybos metu dribsniai yra apdorojami aukštoje temperatūroje ir jokie kenkėjai tokiomis sąlygomis neišgyvena, o visų rūšių grūdų dribsnių kokybiniai rodikliai priklauso nuo laikymo sąlygų.

„Užkrėtimas gali atsirasti dėl blogų laikymo sąlygų: aukštos temperatūros, padidintos drėgmės ar šalia laikomos užkrėstos produkcijos. Kadangi įpakavimai yra perforuoti (maišeliuose padarytos nuorinimo skylutės), kenkėjų migracija yra galima, jei šalia buvo užkrėstas produktas. Mes nuolat tikriname savo gaminamą produkciją laboratorijoje ir kenkėjų niekuomet nebuvo aptikta“, - rašoma komentare.

Tuo metu „Norfos“ atstovas spaudai Darius Riliškis pranešė, kad atsakingi asmenys jau yra informuoti ir paskatinti imtis atitinkamų priemonių.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją ir nuotraukas!


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją