Liepos 6 – 29 dienomis 7 komandos jaunų žmonių leisis į kelionę po Lietuvą. Kelionės metu ketinama aplankyti net 103 Lietuvos miestus. Pirmą projekto dieną savanoriai lankysis Nemenčinėje, Grigiškėse, Lentvaryje, Širvintose, Šalčininkuose, Trakuose, Rūdiškėse, Baltojoje Vokėje bei Jiezne.

Viešnagių metu projekto dalyviai susitiks su savivaldybių atstovais, vietos bendruomenėmis, kuriems pristatys Lietuvos pažangos strategijos projektą „Lietuva 2030“, diskutuos apie Lietuvos valstybės ir visuomenės ateitį, savo miestelio perspektyvas, aptars galimą kiekvieno iš mūsų indėlį į savo miesto ir visos šalies gerovės kūrimą.

Projekto dalyviai pakvies vietos gyventojus ir miesto svečius drauge sukalti ir iškelti inkilą, kuris simbolizuotų svetur gyvenančių tautiečių sugrįžimą į gimtus namus ir gražią Lietuvos ateitį, kurioje visiems gera gyventi ir dirbti.

Strategija „Lietuva 2030“ – tai ilgalaikio planavimo dokumentas bei valstybės strateginio planavimo pagrindas. Ja siekiama paskatinti esminius pokyčius Lietuvos visuomenėje ir taip užtikrinti šalies pažangą, konkurencingumą bei visuomenės gerovę 20-ties metų perspektyvoje. 

Lietuvos strategijos projektą „Lietuva 2030“ parengė visuomenės lyderiai, aktyviai konsultuodamiesi su šalies piliečiais, skirtingomis jos grupėmis.

Projektą „Misija Lietuva 2030“ organizuoja Lietuvos liberalus jaunimas, Jaunųjų liberalų aljansas, Lietuvos jaunųjų socialliberalų sąjunga, Jaunimo organizacija DARBAS, Jaunųjų konservatorių lyga, Tvarkos ir teisingumo jaunimo lyga. Projekto iniciatyvą palaiko ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga.

Visą informaciją apie tolesnę projekto eigą galite rasti projekto tinklaraštyje  http://misijalietuva2030.blogas.lt/, interneto svetainėje http://www.lietuva2030.lt ir socialiniame tinkle „Facebook“ http://www.facebook.com/Lietuva2030.

Kontaktinis asmuo:

Projekto „Misija Lietuva 2030“ vadovė
Grėtė Švėgždaitė
Tel. nr. +370 655 30 021
el.p. grete.svegzdaite@gmail.com