Šių metų festivalio šūkis yra „Atpažink save kitame!“ Festivalis ragins pažvelgti į save kito akimis, koncentruosis į asmeniškus žmonių pasaulius, sieks išryškinti jų subjektyvumą ir ieškos sąlyčio taškų su mūsų pasauliais.

Pagrindinėje programoje dokumentikos mėgėjai pamatys devynis ryškiausius pastarųjų metų filmus, specialiąja programa „Bitnikai kelyje“ bus atlieptos šiemet visame pasaulyje minimos 90-ąsias Jacko Kerouaco gimimo metinės. Konkursinėje programoje ir vėl varžysis tuzinas naujausių estų, latvių bei lietuvių filmų. Pristatyti savo filmų retrospektyvos šiemet atvyksta itin lauktas ir kantriai mūsų ketverius metus kviestas rusų dokumentininkas Viktoras Kosakovskis.

Taigi, tvirtai apsisprendei, kad nori tapti DELFI recenzentu, lankytis visuose filmuose nemokamai ir varžytis savo nuomone su tikruoju kino kritiku? Pirmyn, tau tereikia padaryti štai ką:

1. Parašyti šiuo metu kino teatruose rodomo filmo recenziją (be abejo, kuo originaliau, įdomiau, sąmojingiau, patraukliau ir t.t.) - filmas gali būti bet kurio žanro, svarbu, kad būtų rodomas šiuo metu;

2. Atsakyti į klausimą, kokius tris dokumentinius filmus rekomenduotum savo draugui ir kodėl;

3. Parašyti savo vardą pavardę, telefono numerį, el. pašto adresą ir visa tai (recenziją, atsakymą į antrąjį klausimą ir savo duomenis) nusiųsti el. pašto adresu aleksandra.gudilkina@delfi.lt su prierašu „Kino recenzentas“.

Atrinktas recenzentas gaus specialiąją akreditaciją, leidžiančią nemokamai eiti į bet kurį festivalio filmą, o taip pat turės parašyti 5-6 recenzijas. Recenzijos iš dokumentinių filmų festivalio bus publikuojamos DELFI Pramogų rubrikoje. Recenzijas ir anketas siųskite iki rugsėjo 18 dienos 17 val..

Daugiau apie festivalį ir programos filmus www.vdff.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)