Tačiau 2010 m. rugpjūčio 5 d. „Žalgirio“ aistruoliai sunerimo, kai futbolo klubo administracijai, dalyvaujant antstoliui, buvo įteiktas pranešimas apie tai, kad yra nutraukiama Vilniaus „Žalgirio“ stadiono panaudos sutartis. Teoriškai tokiu būdu gali būti užkirstas kelias žalgiriečiams toliau žaisti Lietuvos A lygos čempionato ir kitas oficialias rungtynes gimtajame stadione.

Stadione žais kitomis sąlygomis?

Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) kontroliuojamos bendrovės „Žalgirio sporto arena“ vadovas šį faktą DELFI patvirtino.

„Apie nuomos sutartį galite su manimi kalbėti. Taip, sutartis nutraukta“, – lakoniškas buvo bendrovės „Žalgirio sporto arena“ generalinis direktorius Davidas Vardidzė ir po pauzės patarė DELFI smulkesnės informacijos kreiptis į savo kolegą Irmantą Degutį.

„Aš sakyčiau, kad nuoma, o tiksliau ten buvo ne nuoma, o panauda, nenutraukta, o tiesiog keičiamos tam tikros bendradarbiavimo sąlygos. Dabar derinama nauja sutartis. Kaip čia pažiūrėsi, formaliai, kaip teisininkai žiūri, taip, senoji sutartis šiuo metu nutraukta. Mes taip susitarėme, kad seną sutartį nutraukiame ir deriname naują sutartį.

Detalės yra techniniai dalykai. „Žalgiris“ pradėjo žaisti stadione ir kilo tokių techninių rūpesčių dėl prekybos, dėl apsaugos ir taip toliau. Mums tiesiog reikia tuos dalykus susidėlioti ir viskas. Aš jums galiu patvirtinti, kad „Žalgiris“ tikrai žais savo stadione, 100 proc. žais“, – DELFI žadėjo I. Degutis.

„Na, kol kas jokios oficialios klubo pozicijos šiuo klausimu nėra. Ne, mes nekomentuojame. Vyksta ten derybos. Kol kas nėra ką viešinti. Šiuo momentu nėra nei taip, nei taip. Nenorime sau pakenkti“, – DELFI sakė VMFD „Žalgirio“ klubo techninis direktorius Mindaugas Kasperūnas.

Savivaldybės pozicija paprasta

Vilniaus miesto savivaldybė, kuri yra simbolinė „Žalgirio“ futbolo klubo dalininkė, atleido stadiono savininkus nuo nekilnojamo turto mokesčio, siekiančio 90 tūkst. litų per metus, su sąlyga, kad stadionu bus leista naudotis žalgiriečiams.

„Pozicija yra paprasta, mes turime bendromis pastangomis užtikrinti, kad „Žalgirio“ futbolo klubas šį sezoną, iki kurio pabaigos ne tiek daug ir liko, tikrai užbaigtų šiame namų stadione. Iš kitos pusės, stadionas turi savininką ir pasikeitus jo interesams natūralu, kad reikia priimti, vertinti, analizuoti ir gerbti jo sprendimus. Esu tikras, kad kompromiso keliu pavyks suderinti įvairiausias aplinkybes“, – DELFI teigė Vilniaus vicemeras ir Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Gintautas Babravičius.

Vienam LFF ir savivaldybės vadovų apmaudu, kad stadiono savininkų ir klubo sutartis dabar bus trumpalaikė.

„Apmaudu, kad preliminarūs susitarimai dėl ilgalaikio bendradarbiavimo pasikeitė ir sutartis bus trumpalaikė. Stadiono savininkus atleisdami nuo mokesčio siekėme, kad „Žalgirio“ klubas turėtų galimybę ten žaisti.

Preliminari sutartis buvo dvejiems metams, nuo mokesčio atleidžiant metams, o pavasarį vėl svarstant šį klausimą. „Žalgirio“ stadionas yra savininkų investicinis projektas, jie ten turi savo planų, kaip ir kada pradėti vienus ar kitus darbus. Jei bus kokios komplikacijos, mes tada ir žiūrėsime, kaip reaguoti. Kol „Žalgiris“ ten žaidžia, visi procesai vyksta pagal užmanymą“, – DELFI kalbėjo G. Babravičius.

ŪBIG, kuriai priklauso „Žalgirio“ stadionas ir Koncertų ir sporto rūmai, ketina plėtoti ne tik šiuos objektus, bet ir visą dešiniajame Neries krante esančią maždaug 13 ha ploto teritoriją. Siekiant kompensuoti „Žalgirio“ stadiono eksploatacijos kaštus, jo savininkams leista planuoti komercinės paskirties statinius, kurių plotas 65 tūkst. kv. m.

„Žalgirio“ fanai atidžiai stebi padėtį

„Žalgirio“ fanai atidžiai stebi suinteresuotų pusių derybas ir nenorėtų, kad futbolas Vilniuje išnyktų.

„Vyksta derybos, jų eiga mus kol kas tenkina. Visos pusės neturi karščiuotis. Esame įsitikinę, kad artimiausias namų rungtynes žaisime savo „Žalgirio“ stadione. Vilniuje iš viso nėra, kur žaisti futbolą. Jei būtų uždarytas „Žalgirio“ stadionas, kiltų rimtų problemų“, – DELFI informavo vienas „Žalgirio“ fanas, nenorėjęs, kad būtų minima jo pravardė.

Namuose žaidė 5 kartus, liko dar 6 mačai

„Žalgirio“ stadiono veją futbolininkai pirmą kartą šį sezoną išbandė gegužės 12-ą dieną, kuomet Lietuvos A lygos čempionato X-o turo rungtynėse jėgas išbandė su Gargždų „Banga“. Per tą laiką žalgiriečiai namuose sužaidė 5 rungtynes, o iki tol 8 kitus A lygos namų susitikimus vilniečiai žaidė sostinės „Vėtros“ stadione ir „Sportimos“ manieže.

Artimiausias mačas Vilniuje suplanuotas rugpjūčio 29 d. su Panevėžio „Ekranu“, o be jo, iki sezono pabaigos – lapkričio 14 d. – „Žalgiris“ savo aikštėje turėtų sužaisti dar 4 rungtynes.

Dėkojame DELFI skaitytojams už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją