„Šia tema galėčiau daug ką parašyti, nes atsakymas į klausimą būtų - taip, tikrai mėgstu skaityti. Ir nors man tik 25-eri, skaitau knygas nuo kokių 9-erių metų. Taigi, jau susidaro gana solidus 16-os metų stažas. O knygų kiekio jau nesuskaičiuočiau, jau nebe šimtais skaičiuoti reiktų. Žanras taip pat įvairus - nuo pasakų, romanų, detektyvų iki mokslinės, mokomosios literatūros.

Svarbiausia, ką norėčiau paminėti, kad pati asmeniškai jaučiu didelę naudą knygų skaityme - jos labai praturtino mano žodyną, padėjo suformuoti požiūrį į gyvenimo vertybes, padėjo lengviau pasinerti į vaizduotės pasaulį. Knygos ne tik padeda atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, bet ir iš jų galima daug ką sužinoti, praplėsti savo žinių lauką, ar netgi padeda vaizduotės pagalba atsidurti tokiame pasaulio kampelyje, kuriame galbūt niekad nepavyks atsidurti realybėje.

Minusas tas, kad šiais laikais yra labai daug atsiradę visokio „popsinio“ šlamšto ir reikia labai gerai atsirinkti, ką skaityti ir kam neverta gaišti savo laiko. Jei žmogus renkasi knygą laisvalaikio praleidimui, kad skaitant galėtų atsipalaiduoti, o ne ką nors išmokti, manau, taip pat yra labai svarbi knygos kokybė, ne tik, kad būtų lengvas turinys, kuris yra lengvai skaitomas, kur knygoje labai ryškiai atsispindėtų herojų charakteriai, vietovių vaizdingi aprašymai, kur būtų lavinama ir vaizduotė, ir plečiamas žodynas, knygas vertėtų rinktis kokybiškas, kurias perskaičius ilgam įsirėžtų atmintyje.

Nors, kita vertus, ne visada pradėję skaityti knygą, iš karto suprantame, ar tai yra gera knyga, ar visiškas šlamštas, kol jos neįpusėjame. Nors aš iš savo gana nemažos patirties galiu pasakyti - jei knyga neužkabina po pirmų 20-30 puslapių, tai tikriausiai ir visas turinys iki pat galo nepakeis nuomonės, kuri buvo susidariusi pačioje pradžioje. Na, čia jau per daug išsiplėčiau į šonus.

Pabaigai noriu pasakyti, kad knygos visad man suteikdavo daug naudos, džiaugsmo ir malonumo skaitant, ir, tikiuosi, šio malonumo nereikės ar dėl kokių nors priežasčių neteks atsisakyti iki pat žilos senatvės. Nes žingeidumas, noras sužinoti kažką naujo, perskaityti ką nors įdomaus visada bus mano esybėje, ir kad ir kiek gyvenime patirtume, sužinotume, niekada, kaip yra sakoma, pažinimui ribų. Taip kad linkiu ir Jums visiems, patirti malonumą vartant knygas, verčiant knygų puslapius, laikant knygą rankose, o ne žiūrint į kompiuterio ekrane esančias knygas, kai nėra galimybės nei jų paliesti, nei pavartyti nei ja pasidžiaugti realybėje“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!