Norėčiau pridėti savo minčių.

Turbūt girdėjote, kad ne vienas genialus kompozitorius buvo atrastas ir įvertintas po mirties. Kai kurie genijai mirė nepripažinti, vieniši ir nuskurdę. Kaip anekdotas skamba pasakojimas, kad kažkurio genijaus muziką naujai atrado muzikantas, iš mėsininko parduotuvės parsinešęs mėsos gabalą, kuris buvo įvyniotas į natomis primargintą popieriaus lapą. Mokėdamas iš natų skaityti muzikinius kūrinius, jis susidomėjo melodijos ir harmonijos meistriškumu ir netrukus bėgo pas mėsininką nupirkti ne papildomo kilogramo, tačiau „šviežios produkcijos“ pakavimui skirtų lapų. Nesu tikras, turbūt tai ir atsitiko Bacho kūrybos atveju.

Bet mintis yra paprasta: yra kūrėjas Bachas ir yra jo kūriniais perduotas grožis, idėjos, tvarka. Kažkodėl mano šunelis į bet kokią muziką reaguoja staugimu, o štai man klasika išspaudžia ašaras ir sukelia vidinę euforiją, estetinę pagavą, gėrio ir grožio jausmus. Mano rato draugai ir pažįstami yra panašios nuomonės, turi panašią patirtį.

Mąstant evoliucijos kategorijomis, suvokti grožį, harmoniją ir tvarką nepriklauso techninei ir cheminei sričiai, yra nereikalingas dalykas. Daugelio gyvų organizmų vegetavimas gamtoje tai įrodo. Vadinasi, žmogus yra didelė evoliucijos klaida, savo poreikiais ir patirtimi prasilenkiantis su gamtos dėsniais.

Mėsininkui nebuvo būtina „kultūringai“ įvynioti mėsos į natas, nes evoliucijos „logikai“ pakaktų mėsą pasigriebti plikomis rankomis arba dantimis. Viskas paprasta: kas turi daugiau mėsos (ir ant savo kūno, ir savo dantyse), tas toliau egzistuoja.

Lenkiu link to, jog jei yra kūrėjas Bachas, tai kas yra tas didžiosios simfonijos – gamtos, kosmoso, žmogaus kūno ir .t.t – kūrėjas, kuris sugebėjo sustyguoti visus mikro ir makro reiškinius? Kas yra tasai, kurio kūrybą iki smegenų ištinimo studijuojame biologijos, fizikos ir kt. moksluose? Ar fizika yra nesąmonės? O gal fizikos mokytoja sukūrė fizinę tikrovę ir dėsnius? Kiek girdėjau, geras pažymys rašomas ne iš nesąmonių, ne iš teplionių sąsiuvinyje. Fizikai ne išrado, bet atrado, ištyrė, kas egzistuoja, kas darniai funkcionuoja, pritaikė, gali esamais dalykais manipuliuoti ir t.t.

Todėl pagrįstai klausiama, kas yra tas kūrėjas iš didžiosios raidės, kurio kūryboje knaisiojamės, kuris savo išmintimi ir galingumu pranoksta mus?

Peršasi išvada: tie, kurie neigia Dievą - Kūrėją, galų gale neigia tikrovę, tvarką ir protą. Iš to išplaukia, jog jie yra bepročiai. Kaip mėsininkas nesuprato natomis išreikšto muzikos grožio, taip jie nesupranta, kur gyvena, kas yra, kas aplinkui vyksta. Bet turbūt nėra ko pykti ant mėsininko...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šis straipsnis yra atsakymas į DELFI PILIEČIO tom4s rašinį.